Ντάλας, Τέξας. Την Πέμπτη 22 Αυγούστου ο Ben Spies μπήκε πάλι στο μαχαίρι. Αυτή τη φορά η εγχείρηση ήταν διπλή, καθώς χρειάστηκε οι γιατροί να επέμβουν και στους δύο ώμους του.

Τον μεν δεξιό όπου είχε τραυματιστεί πέρυσι, προκειμένου να καθαρίσουν την περιοχή της προηγούμενης επέμβασης από τον ιστό που είχε αναπτυχθεί γύρω από την παλιά ουλή.

Στον δε αριστερό για να αποκαταστήσουν την άθρωση του ακρωμίου με την κλείδα. Θυμίζουμε ότι ο αναβάτης Ignite Pramac έπεσε άσχημα στα δοκιμαστικά του αγώνα MotoGP στην Ινδιανάπολη και έβγαλε επώδυνα τον ώμο του. Η διπλή επέμβαση διήρκεσε 2 ώρες.

Αρχικά ο τραυματισμός αυτός θεωρήθηκε μετρίου επιπέδου (βαθμού 3) όμως αργότερα αναβαθμίστηκε σε βαθμού 5, που σημαίνει ότι ο ώμος εξαρθρώθηκε πλήρως. Η άρθρωση έχει τραυματιστεί και προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά, προκρίθηκε η επέμβαση μέσω της οποίας αποκαταστάθηκε και η θέση της κλείδας του.

Η ανάρρωση από τέτοιους τραυματισμούς κυμαίνεται συνήθως από 6 ως δώδεκα εβδομάδες, που σημαίνει ότι ο άτυχος Αμερικανός δεν πρόκειται να επιστρέψει νωρίτερα από τον αγώνα στην Aragon.

Μέχρι τώρα ο Spies έχει αγωνιστεί σε μόλις 2 από τους 10 μέχρι σήμερα αγώνες της σαιζόν και εφόσον επιστρέψει σε εκείνον της πίστας Aragon, θα έχει χάσει 11 από τους 13 αγώνες!

Η εξέλιξη αυτή ίσως εξωθήσει την Ducati σε προσπάθεια απαγκίστρωσης από το διετές συμβόλαιο με τον Αμερικανό, που εκτείνεται ως το τέλος του 2014. Στους επόμενους τρεις αγώνες πάντως στη θέση του θα αγωνιστεί ο Michele Pirro.