Ο Τράβις Παστράνα, ίνδαλμα των απανταχού ζηλωτών των κάθε είδους ακραίων αθλημάτων, εκτέλεσε με επιτυχία άλμα μπάκφλιπ με τη μοτοσυκλέτα του πάνω από τον ποταμό Τάμεση, στο Λονδίνο.

Όσο βρισκόταν στον αέρα, ο Παστράνα εκτέλεσε μια περιστροφή 360 μοιρών (backflip) με τη μοτοσυκλέτα του, τρυκ από το οποίο πήρε το όνομά του και το άλμα.

Ο 33χρονος σήμερα Παστράνα απογειώθηκε από μια ράμπα στερεωμένη σε μια μαούνα και προσγειώθηκε μετά από 22,86 μέτρα στην απέναντι ράμπα, επίσης πάνω σε μαούνα. Είχε στη διάθεσή του 46 μέτρα για να επιταχύνει τη μοτοσυκλέτα του και μόλις 12 για να τη σταματήσει μετά την προσγείωση.

μοτο4

Το επικίνδυνο άλμα οργανώθηκε μπροστά από την Αρένα Ο2 του Λονδίνου ως κράχτης για την παγκόσμια περιοδεία του με το Τσίρκο Νίτρο (Nitrο Circus), ένα ακραίο υπερθέαμα μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Δήλωσε μετά το σταντ στην Ένωση Τύπου ο Παστράνα: «Από χρόνια ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο και έλπιζα πως θα τα καταφέρω. Το πρωί, όταν είδα τον καιρό, ήθελα να γυρίσω σπίτι μου αλλά στα ζωντανά event όπως εδώ, πρέπει να προχωρήσεις όπως κι αν είναι οι συνθήκες. Βρέξει-χιονίσει πρέπει να βρεις έναν τρόπο να το κάνεις. Όμως το Nitrο Circus φτιάχτηκε ακριβώς για τέτοια επιτεύγματα, για να διευρύνει τα όρια και να κάνει ρεκόρ».

μοτο2

Οι συνθήκες την ημέρα του άλματος, δεν ήταν καλές καθώς η ταχύτητα του ανέμου ήταν 30 χαω και στον Τάμεση επικρατούσε κυματισμός.

Ο πρώτος που δοκίμασε παρόμοιο άλμα από μαούνα σε μαούνα ήταν ο Αμερικανός Μάικ Μέτζκερ το 2006, στο λιμάνι του Λονγκ Μπιτς. Ο Μέτζκερ, αναβάτης πρότυπο για τον Παστράνα, είχε τραυματιστεί σοβαρά στην σπονδυλική στήλη (κάταγμα σπονδύλου) και παραλίγο να μείνει παράλυτος.

μοτο1

Ο ίδιος ο Παστράνα γνωρίζει τα πάντα για ορθοπεδικούς τραυματισμούς (και όχι μόνον…), αφού έχει σπάσει τα 2/3 των οστών του σώματός του και έχει διαγνωστεί τουλάχιστον 25 φορές με διάσειση εγκεφάλου.

Δείτε το βίντεο: