Η 20χρονη σήμερα μελαχρινή αναβάτρια ντεμπουτάρισε το 2013 στην κατηγορία Moto3 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου πέρασε στα χρονικά σαν η πρώτη γυναίκα-αναβάτης που κέρδισε σε ατομικό αγώνα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ο αγώνας που κέρδισε η Καράσκο ήταν ο 10ος γύρος του νεοσύστατου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Supersport 300 που διεξάχθηκε στο Διεθνές Αυτοκινητοδρόμιο της Αλγάρβε στην Πορτογαλία.

Η πεισματάρα Ισπανίδα οδηγώντας ένα Kawasaki Ninja 300 κατάφερε να προσπεράσει με πανέξυπνο slipstreaming (κλέβοντας δηλαδή τον αέρα τους) τόσο τον Αλφόνσο Κόππολα (με Yamaha YZF-R3) όσο και τον Μαρκ Γκαρθία (επίσης (με Yamaha YZF-R3) και να περάσει πρώτη τη γραμμή τερματισμού.

Βγαίνοντας από την τελευταία στροφή πριν τον τερματισμό η Καράσκο ήταν 2η και ο Κόππολα τρίτος. Με τη βοήθεια του slipstreaming προσπέρασαν τον Γκαρθία, λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό.

Η διαφορά της ήταν 53 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον δεύτερο Κόππολα και 62 χιλιοστά από τον τρίτο Γκαρθία.

Ήταν το τέλειο δραματικό τέλος για τον δύσκολο αγώνα των 11 γύρων και η νίκη προήγαγε την Καράσκο από την 11η στην 7η θέση της Βαθμολογίας. Μετά τον αγώνα της Αλγάρβε και ενώ απομένουν δύο ακόμα, πρώτος πέρασε στην Βαθμολογία ο Κόππολα, ενώ ο Γκαρθία υποχώρησε στην 2η θέση.

Η Καράσκο άρχισε να οδηγεί μοτοσυκλέτες όταν ήταν τριών ετών. Το 2013, στα 16 της, πήρε το βάπτισμα του πυρός στον διεθνή ανταγωνισμό συμμετέχοντας στην κατηγορία Moto3 GP.

foiehf1 foiehf2 foiehf3

Ήταν μάλιστα η πρώτη γυναίκα που βαθμολογήθηκε σε αγώνα Παγκοσμίου (στην πίστα Σεπάνγκ της Μαλαισίας) μετά την Γερμανίδα Κάτια Ποένγκσεν το 2001.

Το 2016 ανέβηκε στη Moto2 και φέτος μεταπήδησε στο Παγκόσμιο Supersport 300, έναν θεσμό που δημιουργήθηκε από την Dorna με σκοπό να αναδείξει νέα ταλέντα.

«Είμαι πανευτυχής με το αποτέλεσμα», δήλωσε η Καράσκο στο site World SBK. «Θέλω να μοιραστώ τη νίκη μου με όλη την ομάδα. Εργαστήκαμε πολύ σκληρά και με κάθε αγώνα  γινόμαστε καλύτεροι». foiehf4 foiehf5 foiehf9 foiehf8 foiehf7 foiehf6