Παρά την αδιάκοπη βροχόπτωση στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το πάθος για τη μάρκα του αετού, που ζωντανεύει στην ψυχή κάθε Guzzista, νίκησε ακόμη μία φορά στο φετινό Open House. 15 χιλιάδες επισκέπτες κατέφτασαν στο Mandello del Lario, από κάθε γωνιά της Ευρώπης, για να γιορτάσουν μία από τις πιο ευγενείς και αγαπητές μάρκες μοτοσυκλετών στον κόσμο.

96 χρόνια μετά τη γέννησή της, η Moto Guzzi διανύει μία δεύτερη νεότητα, χάρη στην επιτυχία των στρατηγικών που εφάρμοσε ο όμιλος Piaggio, σε ό,τι αφορά νέα προϊόντα, αξεσουάρ και είδη lifestyle. Παράλληλα λαμβάνουν χώρα μία σειρά δραστηριοτήτων με στόχο την εξάπλωση της κουλτούρας Moto Guzzi, ενός υπερήφανου ιταλικού εμπορικού σήματος.

mg1

Χιλιάδες κατέφθασαν με τις μοτοσυκλέτες τους στις εγκαταστάσεις του Mandello για να συμμετάσχουν στο Open House, που φέτος ήταν πιο πλούσιο σε δραστηριότητες αφιερωμένες στο κοινό. Ξεχώρισαν οι περιηγήσεις στις γραμμές παραγωγής (εκεί όπου κατασκευάζονται στο χέρι όλες οι μοτοσυκλέτες Moto Guzzi) και το Μουσείο, την ιστορική μνήμη της Moto Guzzi που στεγάζει πάνω από 150 μοτοσυκλέτες. Από την GP έως την MGS-01, αλλά και την πρώτη Normale κατασκευής 1921, η συλλογή του Μουσείου αποτελεί μια αληθινή διαδρομή γνώσης αφιερωμένη στους λάτρεις της μάρκας, όπως και η αξιοθαύμαστη αεροσήραγγα, η πρώτη στον μοτοσυκλετιστικό κόσμο.

Στο κέντρο του Moto Guzzi Village, στην καρδιά των ιστορικών εγκαταστάσεων, η μουσική επένδυση του Virgin Radio εναλλάσσονταν με ψυχαγωγικές εκδηλώσεις με παρουσιαστή τον Ringo. Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Gianfranco Guareschi, ο πιλότος που το 2006 και το 2007 νίκησε με τη Moto Guzzi MGS-01 στο Battle of the Twins, στην πίστα της Daytona, αλλά και πρόσφατος νικητής στο 4ωρο Vintage Endurance στην Imola με τη Le Mans. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια γεύση από την παραδοσιακή ιταλική κουζίνα, με αναψυκτικά και πιάτα γκουρμέ που παρασκευάζονταν επί τόπου και προσφέρονταν από το φορτηγό της Foodit’s. Χάρη στη συνεργασία με την Proraso, στήθηκε ένα αυθεντικό «Barber Shop», που πρόσφερε δωρεάν μία υπηρεσία παραδοσιακού ξυρίσματος.

Εξίσου δημοφιλής ήταν και η «μουσική» των V-twin κινητήρων από τον στόλο των μοτοσυκλετών, που ήταν διαθέσιμες για τα πάνω από 250 test rides που πραγματοποιήθηκαν: 45 μοτοσυκλέτες εκπροσωπούσαν την πλήρη γκάμα μοντέλων Moto Guzzi.

mg3

Ωστόσο, τα πραγματικά αστέρια της εκδήλωσης ήταν οι V7 και V9. Φέτος η V7 γιορτάζει τα πρώτα 50 χρόνια από το μοντέλο του 1967. Για τον εορτασμό αυτού του μύθου η Moto Guzzi διέθεσε προς δοκιμή και τα τέσσερα μοντέλα της σειράς, συμπεριλαμβανομένης και της αποκλειστικής έκδοσης V7 III Anniversario. Επιπλέον ένα φωτογραφικό σετ δόθηκε στους κατόχους V7, οι οποίοι μπορούσαν να αποκτήσουν μία αναμνηστική φωτογραφία για το εξατομικευμένο επετειακό πιστοποιητικό τους.

Ο δεύτερος πρωταγωνιστής ήταν η ειδική έκδοση V9 Bobber «Open House», που δημιουργήθηκε ειδικά για την εκδήλωση με μία σειρά εντυπωσιακών αξεσουάρ από τον επίσημο κατάλογο Moto Guzzi. Το κιτ θα είναι διαθέσιμο στα τέλη Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, χάρη στη συνεργασία με τα Ιταλικά Ταχυδρομεία, όλοι οι συμμετέχοντες μπορούσαν να παραλάβουν δύο επετειακές κάρτες με την ειδική ταχυδρομική σφραγίδα, αφιερωμένη στην εκδήλωση.

mg2

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχαν και οι δημιουργίες που παρουσίασαν οι καλύτεροι Ιταλοί customizers, με βάση μοτοσυκλέτες Moto Guzzi, μεταξύ των οποίων και τα μοντέλα πρωταγωνίστησαν στην τηλεοπτική εκπομπή Lord of The Bikes, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο SKY Uno HD.

Η επίσημη κοινότητα The Clan αποτελεί απόδειξη για το αίσθημα του ανήκειν στη μεγάλη οικογένεια της Moto Guzzi. Πράγματι, με τις εγγραφές αυτού του Σαββατοκύριακου, ξεπεράστηκαν τα 18.000 μέλη.

Έτσι ολοκληρώθηκε ο τριήμερος εορτασμός, αφιερωμένος στις πιο όμορφες ιταλικές μοτοσυκλέτες. Ειδικές ευχαριστίες απευθύνουμε στο Comitato Motoraduno Internazionale (Διεθνή Επιτροπή Αγώνων Μοτοσυκλέτας) του Mandello del Lario, που διαχειρίστηκε όλες τις δραστηριότητες εκτός των εργοστασιακών εγκαταστάσεων κατά τη διάρκεια του Open House 2017.