Η εφτάψυχη MV Agusta ολοκλήρωσε έναν ακόμα κύκλο κεφαλαιοποίησης νέων επενδύσεων, απορροφώντας άγνωστο ποσό από την ρωσικών συμφερόντων ComSar Invest.

Η επενδυτική αυτή εταιρεία λειτουργεί κάτω από την οικονομική ομπρέλα του Black Ocean Group που έχει ιδιοκτήτη τον Ρώσο πλουτοκράτη (βλέπε δισεκατομμυριούχο) Τιμούρ Σαρντάροβ.

Όπως προβλεπόταν, παράλληλα με την είσοδο νέων επενδυτών εξαγοράστηκε και το μερίδιο 25% που κατείχε ως τώρα στην ιταλική εταιρεία η Mercedes AMG. Έτσι κόντρα στις πρόσφατες επενδυτικές τάσεις, στην προκειμένη περίπτωση οι Γερμανοί υποχώρησαν.

Δεν είναι γνωστές οι λεπτομέρειες του νέου «Ντηλ». Πάντως η συμφωνία περιλαμβάνει αρκετό ρευστό ώστε να πληρωθούν οι προμηθευτές και να εξομαλυνθεί η σχέση της Agusta μαζί τους. Έτσι θα μπορέσει να επιστρέψει ανεμπόδιστα στην παραγωγή και στα νέα της μοντέλα.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου των Ιταλών, η επανακεφαλαίωση έχει ήδη εγκριθεί από την απαρτία των πιστωτών.

Στο στο εξής λοιπόν το 100% της MV Agusta Motor S.p.A. (είναι η εταιρεία που κατασκευάζει τις μοτοσυκλέτες, αποτελώντας ξεχωριστή οντότητα από το Σχεδιαστικό Κέντρο και τις Αγωνιστικές Δραστηριότητες) ανήκει στην MV Agusta Motor Holding.

Αυτή με τη σειρά της ανήκει κατά πλειοψηφία στην GC Holding που είναι η εταιρεία χαρτοφυλακίου με ιδιοκτήτη τον Τζιοβάνι Καστιλιόνι, Διευθύνοντα Σύμβουλο της MV Agusta Motor S.p.A. Μειοψηφικό πακέτο στην GC Holding με άγνωστο ποσοστό μετοχών (σίγουρα πάνω από 33%, με οροφή όμως το 49%) κατέχει πλέον η ComSar Invest.

Ας δώσουμε τον λόγο στους δύο νέους εταίρους και πρώτα στον, επιχειρηματικά ευφυέστατο, Τζιοβάνι Καστιλιόνι:

«Η συναλλαγή της εταιρείας χαρτοφυλακίου μας με την ComSar Invest που κατέληξε σε αύξηση κεφαλαίου και εξαγορά των μετοχών που ως τώρα κατείχε στην MV Agusta Motor S.p.A. η Mercedes AMG, αποτελεί έναν σημαντικότατο ορόσημο στο πλάνο μας. Το οποίο αποσκοπεί κυρίως στην ενίσχυση του κυρίου αντικειμένου των εργασιών μας: δηλαδή την παραγωγή πολυτελών μοτοσυκλετών υψηλών επιδόσεων».

Να τι είχε να πει και ο Τιμούρ Σαρντάροβ: «Θα εστιάσουμε τη χρηματοδότησή μας στην ενίσχυση του δικτύου πωλήσεων και τεχνικής εξυπηρέτησης των πελατών της MV Agusta. Η εμπειρία μας στους τεχνολογικούς τομείς του Διαδικτύου και της Προώθησης Προϊόντων θα μάς επιτρέψει να προσεγγίσουμε νέες αγορές και να επεκτείνουμε την παρουσία μας στις υπάρχουσες –και να ισχυροποιήσουμε την ψηφιακή παρουσία μας στα κοινωνικά μέσα, διευρύνοντας τη καταναλωτική βάση της MV Agusta».