Λοιπόν η MV Agusta είναι απίστευτη. Ενώ το ένα κομμάτι της παλεύει με νύχια και δόντια τα τελευταία χρόνια να αποφύγει τη χρεωκοπία, ένα άλλο συνεχίζει γαλήνιο και αμέριμνο να φαντάζεται και να δημιουργεί καινούργια μοντέλα λες και οι πόροι της είναι ανεξάντλητοι.

Έτσι μετά τα πρόσφατα καλά νέα για την επιτυχημένη «νιοστή» διάσωσή της μετά την εισροή ρώσικων κεφαλαίων, έρχεται και η είδηση ενός νέου μοντέλου. Πρόκειται για το πρώτο δημιούργημα του νεοσυσταθέντος Τομέα RVS (Reparto Veicoli Speciali, Τομέας Ειδικών Οχημάτων).

Ο Τομέας αποτελεί τον χώρο όπου συναντώνται και μπερδεύονται ερωτικά οι ειδικότητες των σχεδιαστών και των μηχανικών του «Κέντρου Ερευνών Καστιλιόνι» της MV Agusta.

Πρόκειται δηλαδή για μια fusion κουζίνα όπου οι σχεδιαστές ονειρεύονται νέες συνταγές και οι μηχανικοί αναλαμβάνουν να τις μαγειρέψουν άνευ περιορισμών –αυτό τουλάχιστον δηλώνει το δελτίο Τύπου της εταιρείας. Πράγματι κάτι που θα έκανε τον Steve Jobs να σκάσει από τη ζήλεια του.

Η πρώτη γεύση της ελεύθερης αυτής fusion είναι μια πολύ ιδιαίτερη Brutale 800, με πλήθος μοναδικών χειροποίητων κομματιών που συνθέτουν κάτι ανάμεσα σε café racer και scrambler. Ό,τι θέλησαν να αποδώσουν με δύο διαφορετικά μοντέλα οι ΒΜW και Ducati, εκεί στο Varese το έκαναν σαν 2 σε 1.

sfdsdgfsd

Δεν γνωρίζουμε τίποτα για την εμπορική πορεία του πρώτου αυτού RSV μοντέλου. Για την ακρίβεια δεν γνωρίζουμε εάν προβλέπεται καν εμπορική πορεία, αν και η κατάσταση της εταιρείας δεν αφήνει τρελά περιθώρια στις ιδιωτικές φαντασιώσεις –δηλαδή σε μοντέλα που δεν θα φτάσουν στις βιτρίνες.

Αν σχεδιάζεται κάτι πάντως, μπορούμε να φανταστούμε πως δεν θα είναι φτηνό, ούτε μαζικής παραγωγής.

bfdddgdgd

Για την ώρα, η εταιρεία πείθει για την φρέσκια πνοή ευζωίας και έμπνευσης που τη διατρέχει πάλι και βέβαια, κερδίζει πολύτιμο χώρο στα social media και τα media γενικώς.

Για τα υπόλοιπα, θα μάθουμε ίσως με το καλό τον Οκτώβρη, στις Εκθέσεις.

Δείτε και το σχετικό βίντεο που είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα τυπικό promo video, είναι και κατάθεση αναγέννησης και ελπίδας από το Ιταλικό εργοστάσιο που έχει γράψει την μακρά ιστορία του στο ίδιο αυτό εργοστάσιο στο Varese, δίπλα στη λίμνη…

Θανάσης Χούντρας