Στην 14η ετήσια Διεθνή Εμπορική Έκθεση Μοτοσυκλέτας της Κίνας, η Suzuki παρουσίασε δύο ενδιαφέρουσες μοτοσυκλέτες 250 κυβικών –κλώνους των μεγάλων αδερφών τους.

Πρόκειται για τις V-Strom 250 και GSX250R που κατά τις πρώτες πληροφορίες προορίζονταν αποκλειστικά για τις ασιατικές αγορές. Σύντομα όμως ευρωπαϊκές πηγές της Suzuki άρχισαν να βεβαιώνουν πως οι δύο μοτοσυκλέτες θα κάνουν την εμφάνισή τους και στην Έκθεση του Μιλάνου EICMA. Όπως και έγινε, προδικάζοντας ότι θα έρθουν και στην Ευρώπη σαν μοντέλα 2017.

notsuz2

Τα δύο μοντέλα απευθύνονται στους αρχάριους αναβάτες και μοιράζονται σχεδόν τα πάντα, διαφέροντας μόνον σε κάποια περιφερειακά και φυσικά στην οπτική ταυτότητα.

Έτσι και οι δύο κινούνται από έναν υποτετράγωνο δικύλινδρο εν σειρά με 248 κυβικά (του Inazuma) που αποδίδει κατά την Suzuki 24,7 ίππους. Το μεταξόνιο είναι επίσης ίδιο στα 1.430χιλ. όπως και το ύψος σέλας στα 790 χιλιοστά.

notsuz3

Ακόμη και οι τροχοί είναι κοινοί, 17 ιντσών εμπρός / πίσω και μοιράζονται τη σχεδίαση των πολλαπλών λεπτών μπράτσων τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τα φρένα, που θα διαθέτουν φυσικά ABS, με δίσκους τύπου μαργαρίτας, το ατσάλινο ψαλίδι και το πιρούνι.

Αυτό που διαφοροποιεί τη μικρή supersport από το adventure “τσέπης” αδερφάκι της είναι τα ρούχα –τα πλαστικά που τις ντύνουν δηλαδή– και λεπτομέρειες όπως τα φτερά, τα τιμόνια, η θέση οδήγησης και τα υποπλαίσια, καθώς αυτό του V-Strom θα πρέπει να αντέχει περισσότερο βάρος.

notsuz4

Ακόμη και οι διαστάσεις των ελαστικών είναι κοινές στα 110/80-17 μπροστά 140/70-17 πίσω, αν και βέβαια τα ελαστικά διαφέρουν ανάλογα με τον χαρακτήρα της καθεμιάς.

Το GSX250R φοράει διαιρούμενη σέλα για επιβάτη και συνεπιβάτη, όμως το V-Strom μία ενιαία πληθωρική, πίσω από την οποία υπάρχει κεντρική βαλίτσα. Στο τιμόνι βρίσκουμε προστατευτικές χούφτες και τα φρένα ελέγχονται από ABS –πρόσθετο σημάδι για την έλευσή του στην Ευρώπη. Το βάρος του δίνεται στα 181 κιλά.

Το  GSX250R θα κατασκευάζεται σε δύο χρώματα: MotoGP Team Blue και μια μαυροκόκκινη διχρωμία. Το V-Strom σε τρία: κόκκινο, μπλε και γκρι.

Εικάζεται πως Ευρώπη και Ελλάδα -για την πληγωμένη αγορά της οποίας αποτελούν πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα- θα έρθουν τέλη Άνοιξης – αρχές καλοκαιριού του 2017, με τιμές προς το παρόν άγνωστες.

notsuz5 notsuz6 notsuz7 notsuz8 notsuz9 notsuz10 notsuz11 notsuz12 notsuz13 notsuz14 notsuz15 notsuz16

Δείτε το promo video του GSX250R

 Δείτε το promo video του Vstrom 250

Θανάσης Χούντρας