Πλησιάζει η μέρα που θα δούμε ζωντανό το Honda CBR 250 RR. Αυτό γίνεται φανερό, μετά την εμφάνιση του βίντεο που ποστάρισε στο YouTube το Blog TMC, το οποίο μας προϊδεάζει για τον ερχομό του μοντέλου.

Πηγές αναφέρουν πως η αποκάλυψη θα γίνει ίσως και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα και ότι το μοντέλο θα τοποθετηθεί στα καταστήματα της Νοτιοανατολικής Ασίας ήδη από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

HONDAS1

Το βίντεο δεν αποκαλύπτει πολλά, αλλά επιβεβαιώνει πως η μοτοσυκλέτα θα είναι ένα “RR” και μεταφέρει στην παραγωγή αρκετές από τις λεπτομέρειες που είδαμε στο πρωτότυπο Honda Light Weight Super Sport του Tokyo Motor Show 2015 –όπως για παράδειγμα το λογότυπο RR, τους δίσκους-μαργαρίτες, το ABS, το ανεστραμμένο μπροστινό και το γωνιώδες φέρινγκ.

HONDAS2

Το link που εμφανίζεται στο τέλος μάς έστειλε στην Astra Honda, μια εταιρεία που κατασκευάζει μοτοσυκλέτες Honda στη Ινδονησία.

HONDAS4

Δημοσιογραφικές πληροφορίες που δεν είναι ωστόσο επιβεβαιωμένες, αναφέρουν ότι ο μονοκύλινδρος θα ανεβάζει ως τις 14.000 σαλ. Το νούμερο είναι μεν εντυπωσιακό αλλά όχι και τόσο κορυφαίο, αν αναλογιστεί κανείς ότι από το 1986 ως το 1996 η Honda έφτιαχνε το CΒR250 (πουλιόταν και ως CBR250R και CBR250RR) με μονοκύλινδρο τετράχρονο που ανέβαζε 19.000 σαλ. και απέδιδε 40-45 ίππους ανάλογα τις προδιαγραφές.

HONDAS5

Την ίδια απόδοση, χάρη στην τεχνολογική εξέλιξη, αναμένεται πάντως να έχει και ο κινητήρας του σύγχρονου 250RR.

HONDAS3

Δείτε το teaser βίντεο

Θανάσης Χούντρας