Όλο και πιο συχνά τα εργοστάσια γίνονται πελάτες των βελτιωτικών οίκων, κάτι που αρχικά ανησύχησε πολλούς για «διαφθορά» τους. ‘Αδικα όμως ανησυχούν, όπως αποδεικνύει η τελευταία δημιουργία του πληθωρικού Pepo Rosell και της XTR Pepo που είναι η δεύτερη ζωή του.

Ο Pepo είναι -ή πιο σωστά ήταν- ο μάγος πίσω από τις απροσδόκητες δημιουργίες της Radical Ducati που ξαφνικά, αρχές Δεκεμβρίου του 2014, έκλεισε τον κύκλο της μετά από 15 χρόνια δημιουργικής μανίας.

ducatmonster2 ducatmonster3

Πρόθεση του προικισμένου Ισπανού ήταν να μείνει μακριά από τον κόσμο της μοτοσυκλέτας, κάτι που ευτυχώς δεν τού έστερξε. Μετά από έναν χρόνο «μοναχισμού» επέστρεψε στη αλχημική τέχνη του customising και σήμερα σάς παρουσιάζουμε το νέο έργο του, το Siluro –μία παραγγελία της ισπανικής αντιπροσωπείας της Ducati.

Ελεύθερος να δημιουργήσει με βάση ένα δωρηθέν Monster 1200 και έχοντας ανανήψει από την προσωπική καταστροφή που τον οδήγησε να γυρίσει την πλάτη του σε 15 χρόνια ζωής, ο Pepo ξαναβαφτίζεται ανώτατος ιερουργός των ιδιοκατασκευών, δωρίζοντάς μας μία πολύχρωμη συμφωνία σε μέταλλο, δέρμα και λάστιχο.

Φταίει το πανοσήκωμα της Τερμινιόνι, που παραπέμπει σε μια αμφίβολης νομιμότητας διασταύρωση scrambler και supersport; Ή μήπως η προσωπική υπογραφή του Pepo στη σέλα, τρία γράμματα για το κρυπτικό «RAD» –υπενθύμιση ή διαβεβαίωση πως η Radical ζει πάντα;

ducatmonster4 ducatmonster5

Την ίδια αυτή υπογραφή RAD την έχουμε δει σε δεκάδες σέλες πριν του Siluro, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που τυπώνεται πάνω σε επένδυση από καστόρι.

Μια διαφορά από τις προηγούμενες δημιουργίες του Pepo είναι πως τούτη τη φορά χρησιμοποίησε πολλά από τα στοκ μέρη του Monster 1200.

Ως τώρα συνήθιζε να δουλεύει ανάποδα, συναρμολογώντας τα μεταλλικά του οράματα από κομμάτια διαφορετικών μοντέλων της Ducati, λες και είχε αναλάβει να φτιάξει τον… Φρακενστάιν.

Τόσο κουράγιο και τόση έμπνευση μετά από 15 ολόκληρα χρόνια ιδιαίτερων κατασκευών είναι σίγουρα εξαιρετικά ενθαρρυντικό σημάδι για την από δω και πέρα ζωή του Pepo. Ασυμβίβαστος, ελεύθερος και πλέον πιο σοφός, συνεχίζει να προσκυνά το πνεύμα του customising χωροστατώντας και πάλι στις θείες λειτουργείες του.

ducatmonster6 ducatmonster7 ducatmonster9 ducatmonster10 ducatmonster8

Θανάσης Χούντρας