Ως γνωστόν η BMW Motorrad δεν θεωρεί πως οι μοτοσυκλετιστικές εκθέσεις είναι αρκούντως εκλεκτικές για τα πρωτότυπά της.

Γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια όλα τα σπέσιαλ πρότζεκτ της παρουσιάζονται σε ειδικές συναθροίσεις φινετσάτων. Σαν τον Διαγωνισμό Concorso d’Eleganza Villa d’Este ή το Φεστιβάλ Wheels & Waves του Μπιαρίτζ –πρόκειται για ένα πολυτελές γαλλικό θέρετρο στον Ατλαντικό.

Εκεί λοιπόν παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες και ο καρπός της επιμειξίας του R nineT με τη γηραιά νικήτρια G/S του Paris Dakar –μια νέα και ωραία φροϊλάιν το… 1985!

bmw5

Μπορεί το R NINE T GS να χαρακτηρίζεται ως «κόνσεπτ», αλλά στο ίδιο φεστιβάλ με τον ίδιο χαρακτηρισμό είχε παρουσιαστεί και το R nineT Scrambler, το οποίο μετά βγήκε κανονικότατα στην παραγωγή. Άρα να περιμένουμε και το συγκεκριμένο σαν μοντέλο 2017 ή το αργότερο σαν 2018.

Το άλλο βέβαιο είναι πως η BMW σε λίγο θα απειλήσει ακόμα και την Harley Davidson στο δικό της παιχνίδι να ανακατεύει μοντέλα στο καζάνι και να βγάζει διαρκώς νέες «εκδόσεις» –οι οποίες όπως φαίνεται δεν έχουν τελειωμό.

bmw2

Ο ανεμοθώρακας, ο προβολέας, το ψηλό μπρος φτερό, το υπερτροφικό ρεζερβουάρ και η μισή σέλα είναι όλα «σήματα κατατεθέντα» θα λέγαμε της G/S που έφτιαξε το όνομά της κερδίζοντας το Dakar (1985).

Το ίδιο και η ανάρτηση με τις μεγαλύτερες διαδρομές, οι ζάντες με τις ακτίνες, τα τρακτερωτά λάστιχα, η ερυθρόλευκη βαφή και η αγωνιστική πινακίδα με τον αριθμό 101, αριθμό που χρησιμοποιούσε ο λιλιπούτειος θρύλος, Gaston Rahier, όταν αλώνιζε κερδίζοντας ειδικές διαδρομές και αγώνες στην έρημο.

bmw4

Η ονομασία «Concept Lac Rose» προέρχεται φυσικά από την «Lac Rose», την Ροζ Λίμνη  κοντά στην πρωτεύουσα της Σενεγάλης Ντακάρ, όπου τερμάτιζε στην κλασική του εποχή το Rallye Dakar. Η λίμνη ονομάζεται κανονικά Retba, αλλά πήρε το προσωνύμιο από το ροζ χρώμα των εξαιρετικά αλμυρών νερών της, οφειλόμενο στο βακτήριο Dunaliella salina.

bmw6

Ο Εντγκαρ Χάινριχ, αρχισχεδιαστής στην BMW Motorrad, δήλωσε: «Ουσιαστικά πρόκειται για μια χαλαρή, κουλάτη μοτοσυκλέτα με κάποια κλασικά εκτός δρόμου στοιχεία που σου επιτρέπουν να αφήνεις την άσφαλτο για ένα μονοπάτι κι όπου σε βγάλει. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός χαρακτηριστικών, χαλαρότητας και αντισυμβατικότητας είναι που κάνει τη μοτοσυκλέτα αυτή τόσο ξεχωριστή».  Διαφωνεί κανείς;

bmw7 bmw8 bmw9 bmw10 bmw11 bmw12

Θανάσης Χούντρας