Ο Michael Dunlop έχει βαριά οικογενειακή παράδοση να κουβαλήσει. Γεννημένος μόλις το 1989, ο Βορειοϊρλανδός καταφέρνει όχι μόνο να τη σηκώσει, αλλά και να της προσθέσει νέες σελίδες δόξας στην ιστορία της οικογένειας.

Διότι ο Michael Dunlop έγινε ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία που έσπασε το όριο των 17 λεπτών για έναν γύρο στην κλασική διαδρομή του Νησιού. Και ο πρώτος που την γύρισε με μέση ωριαία ταχύτητα πάνω από 133 μίλια ανά ώρα (214 χαω). Και τελικά ο ταχύτερος άνθρωπος με μοτοσυκλέτα πάνω στην διαδρομή του Snaefell Mountain.

Πάντως ο πρώτος αναβάτης που έσπασε εφέτος το περσινό απόλυτο ρεκόρ του John McGuinness ήταν ο Ian Hutchinson, ο οποίος έκανε μέση ωριαία 132,892 μίλια ανά ώρα (213,82 χαω). Το ρεκόρ του Ian ωστόσο δεν έζησε πολύ, καθώς αμέσως μετά ακολούθησε ο Dunlop που έγραψε με την BMW S1000RR της Hawk Racing το νέο ρεκόρ: 133,369 μαω (214,59 χαω).

Ο ίδιος ο Dunlop δήλωσε κατόπιν ότι θεωρεί μια μέση ωριαία 134 μαω εφικτή, επειδή οι μοτοσυκλέτες χρονομετρούνται στον γύρο τους ξεκινώντας από στάση –κάτι που τους κοστίζει κάπου 7 δευτερόλεπτα.

TG3_3394

Ακόμα αποκάλυψε ότι είχε κάνει κάποια λάθη στην οδήγησή του, τα οποία επίσης του κόστισαν σε χρόνο. «Είναι βέβαιο πως υπάρχουν κι άλλα περιθώρια. Έκανα κάποια λάθη τόσο στον πρώτο όσο και τον δεύτερο γύρο. Τέτοια που μάλιστα πίστεψα ότι είχα πρόβλημα με το σετάρισμα πίσω», εξήγησε στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα.

Χάρη στην ψηφιακή τεχνολογία αλλά και την ανοιχτόμυαλη νοοτροπία της διοργάνωσης του Isle of Man, μπορείτε και σεις να απολαύσετε τον εξωπραγματικό και ανατριχιαστικό γύρο-ρεκόρ του Michael Dunlop.

Καθίστε αναπαυτικά και ακολουθήστε για 16 λεπτά 58 δεύτερα και 254 χιλιοστά του δευτερολέπτου στη σέλα της BMW S1000RR για τον ταχύτερο γύρο της ζωής σας.

Δείτε το video

Θανάσης Χούντρας