Η πίστα «Miller Motorsports Park» αλλάζει ιδιοκτήτη, μετά την απόφαση του Ομίλου LHM της οικογένειας Miller να μην ανανεώσει την εκμίσθωσή της έκτασης από την Κομητεία Toole.

Στο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε πριν από 3 μήνες, κυριάρχησε ο επενδυτικός φορέας από τη Γιούτα, Mitime LLC. Πρόκειται για θυγατρική της κινεζικής εταιρείας Geely Holding Group, η οποία είναι επίσης ο ιδιοκτήτης της αυτοκινητοβιομηχανίας Volvo.

Επικράτησε στη διαδικασία υποβολής προσφορών με το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων, για μια πίστα με αρχικό κόστος κατασκευής 120 εκατ. δολάρια. Ωστόσο, η πώληση δεν επικυρώθηκε από τον Τρίτο Επαρχιακό Δικαστή, Robert Adkins.

Ο Έπαρχος συμφώνησε με την αναφορά του Κέντρου Διαχείρισης (CPM) ότι η πίστα  έπρεπε να του είχε παραχωρηθεί αφού πλειοδότησε στον διαγωνισμό προσφέροντας  22 εκατομμύρια δολάρια. Η προσφορά ήταν κατά 2 εκατομμύρια υψηλότερη και η Κομητεία έχει την υποχρέωση να πωλήσει το ακίνητο για τα περισσότερα χρήματα.

Προσεχώς αναμένεται να αρχίσει νέα διαδικασία υποβολής προσφορών, και το Κέντρο Διαχείρισης CPM ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την προσφορά του σε 28 εκατομμύρια δολάρια. Η Mitime πρέπει να αυξήσει την προσφορά αν θέλει την ιδιοκτησία της πίστας, η αντικειμενική αξία της οποίας μόλις ξεπερνά τα  28 εκατομμύρια.

Μέχρι στιγμής παραμένει  ασαφές αν η πώληση θα επηρεάσει τα γυρίσματα του σήριαλ «MotoAmerica» που έχει «ναυλώσει» την πίστα «Miller Motorsports Park» για το τριήμερο από  τις 23 μέχρι τις 25 Ιουνίου.

miller2

Θανάσης Χούντρας