Γιορτή της Μητέρας και στον κινηματογράφο υπάρχει μία απέραντη φιλμογραφία με ταινίας που έχουν ως επίκεντρο τη μητέρα. Το Ertflix, για την ημέρα αυτή εύχεται «χρόνια πολλά» στις μαμάδες με μία σειρά ταινιών του ελληνικού, αλλά και παγκόσμιου σινεμά.

Εμείς επιλέξαμε πέντε από τις προτάσεις για να δούμε με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας. Ταινίες όχι ιδιαίτερα γνωστές και πολυδιαφημισμένες, αλλά διαφορετικές, εξαιρετικές και σίγουρα συγκινητικές. Πάρτε, λοιπόν, χαρτομάντιλα και δείτε τις παρακάτω ταινίες που είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα της δημόσιας τηλεόρασης.

37 Μέρες

Η Έλλη Τρίγγου πρωταγωνιστεί στην μικρού μήκους ταινία της Νικολέτας Λεούση, η οποία θίγει την περίοδο των μνημονίων στην Ελλάδα, με την ανεργία και την απλήρωτη εργασία, από την οποία δεν ξεφεύγει ούτε η έγκυος πρωταγωνίστρια της ιστορίας.

Όταν η Μαρία, μια νεαρή έγκυος που δουλεύει σε ένα κατάστημα μανικιούρ-πεντικιούρ απολύεται, αποφασίζει να κάνει απεργία γέννας.
Πρωταγωνιστούν: Έλλη Τρίγγου, Γιάννης Τσορτέκης, Κατερίνα Λυπηρίδου, Γιώργος Κατσής, Ιωάννα Μαυρέα, Αργύρης Μπακιρτζής
Σκηνοθεσία: Νικολέτα Λεούση

Πέρα από τα Βουνά

Η ζωή της Τάο, και αυτών που βρίσκονται κοντά σε αυτήν, διερευνάται σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους: 1999, 2014, και 2025.
Κίνα, 1999: Στην πόλη Φενγιάνγκ, οι παιδικοί φίλοι, ο ανθρακωρύχος Λιανγκζί και ο ιδιοκτήτης βενζινάδικου Ζανγκ, είναι ερωτευμένοι με την ίδια κοπέλα, την Τάο, την όμορφη της πόλης. Εντέλει, η Τάο παντρεύεται τον πλουσιότερο από τους δύο, τον Ζανγκ, κι αποκτούν έναν γιο με το όνομα Ντόλαρ.
Κίνα, 2014: Οι Ζανγκ και Τάο χωρίζουν, και ο γιος τους μεταναστεύει στην Αυστραλία με τον επιχειρηματία πατέρα του.
Αυστραλία, 2025: Ο 19χρονος Ντόλαρ μιλάει μετά βίας κινέζικα και δυσκολεύεται να επικοινωνήσει με τον πτωχευμένο πατέρα του. Το μόνο που θυμάται από τη μητέρα του είναι το όνομά της…
Πρωταγωνιστούν: Ζάο Τάο, Ζανκ Γι, Λιανγκ Γιν Ντονγκ, Ντονγκ Ζιγιάν, Σίλβια Τσανγκ, Χαν Σανμίνγκ
Σκηνοθεσία: Ζία Ζανγκέ

Η Μητέρα μου

Η Μαργκερίτα (Μαργκερίτα Μπάι) σκηνοθετεί μια ταινία με πρωταγωνιστή έναν διάσημο Αμερικάνο ηθοποιό, τον Μπάρι Χάγκινς (Τζον Τορτούρο), που μόνο προβλήματα προκαλεί. Εκτός γυρισμάτων η Μαργκερίτα προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με την απαιτητική της καθημερινότητα, καθώς η μητέρα της είναι άρρωστη και η κόρη της διανύει την εφηβεία.
Πρωταγωνιστούν: Μαργκερίτα Μπάι, Νάνι Μορέτι, Τζον Τορτούρο, Τζούλια Λαζαρίνι, Μπεατρίς Μαντσίνι, Στέφανο Αμπάτι
Σκηνοθεσία: Νάνι Μορέτι

Four Good Days

Χτυπημένη, διαλυμένη και απελπισμένη, η εδώ και χρόνια εθισμένη στα ναρκωτικά Μόλλυ, χτυπά την πόρτα της μητέρας της, ζητώντας της να μείνει μαζί της για να «καθαρίσει» σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Από την πλευρά της, η Ντεπ επιμένει σε αυτό που είχε αποφασίσει για την κόρη της την τελευταία φορά που την κορόιδεψε, κλέβοντας πολύτιμα αντικείμενα: πως δεν θα την δεχτεί ποτέ ξανά, έως ότου ξεμπερδέψει για πάντα από αυτόν τον εφιάλτη.
Πρωταγωνιστούν: Γκλεν Κλόουζ, Μίλα Κούνις, Κάρλα Γκάλο, Στίβεν Ρουτ, Βάιλετ Μπρίνσον
Σκηνοθεσία: Ροντρίγκο Γκαρσία

Ο Άντρας που Αγαπήθηκε Πολύ

Η Άγκνες Λε Ρου, μια νεαρή ανεξάρτητη γυναίκα, επιστρέφει στη Νίκαια το 1976 για να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή της μετά από έναν αποτυχημένο γάμο. Όλα αυτά ενώ ερωτεύεται έναν μεγαλύτερο σε ηλικία δικηγόρο.

Τον Νοέμβριο του 1977, μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας, η Άγκνες εξαφανίζεται. Το σώμα της δε βρέθηκε ποτέ. Τριάντα χρόνια μετά, και μετά από αλλεπάλληλες δίκες, ο Μορίς Ανιελέ παραμένει ο κύριος ύποπτος στην υπόθεση δολοφονίας. Πεπεισμένη για την ενοχή του, η μητέρα της θα πολεμήσει μέχρις εσχάτων για να τον δει πίσω από τα σίδερα.
Πρωταγωνιστούν: Κατρίν Ντενέβ, Γκιγιόμ Κανέ, Αντέλ Ενέλ, Τζούντιθ Τσέμλα, Τάνια Λόπερτ
Σκηνοθεσία: Αντρέ Τεσινέ