Οι ανατροπές και οι εκπλήξεις δεν έχουν τέλος στην σειρά του Mega «Η γη της ελιάς». Ο Αλέξανδρος βγαίνει για μία ακόμη φορά εκτός ελέγχου και το κακό δεν αργεί να έρθει. Ο Χρήστος δέχεται απειλές από νονούς της νύχτας και η κατάληξη θα είναι οδυνηρή. Ο Δημοσθένης βάζει μπροστά ένα σχέδιο εκδίκησης για τον χαμό του Κίμωνα. 

Στο χθεσινό επεισόδιο της σειράς «Η γη της ελιάς» του Mega είδαμε πως: Ο Δημοσθένης προετοιμάζει την εκδίκηση που θα πάρει από τον Κεφάλα και τη συμμορία του για τον χαμό του Κίμωνα. Ο Χρήστος δέχεται στην ταβέρνα νέα επίσκεψη από τους μπράβους που θέλουν να του πουλήσουν προστασία, οι οποίοι αυτή τη φορά του σπάνε το μαγαζί. Η Ιουλία συναντά τη Βασιλική και, μέσα από τα δικά της βιώματα, την κάνει να δει την πραγματική διάσταση της κατάστασης με τον Φίλιππο. Ο Γεράσιμος έχει καταλάβει ότι ο Αλέξης κρύβει τα πραγματικά του συναισθήματα και του κλείνει ραντεβού προκειμένου να βρεθούν και να μιλήσουν οι δυο τους. Η Δήμητρα αρνείται να πιστέψει ότι ο Κίμωνας αυτοκτόνησε και επικοινωνεί με έναν συνάδελφό της στην Αθήνα ζητώντας του να ψάξει στοιχεία για την εταιρεία του Δημοσθένη.

Τι θα δούμε απόψε στην «Γη της ελιάς» στο Mega στις 21:00;

O Κωνσταντίνος αναφέρει στον Δημοσθένη ότι θέλει να μετακομίσει στην Αθήνα μαζί με την Ισμήνη, πέφτει όμως σε τοίχο. Τα μουδιάσματα στα χέρια της Μαρίνας συνεχίζονται κι ο Μάνος ανησυχεί ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό. Η Αρετή κάνει τα «μάγια» της έξω από το σπίτι της Ιουλίας, για κακή της τύχη όμως η Ιουλία έρχεται εκείνη την ώρα και την πιάνει επ’ αυτοφώρω. Ο εισαγγελέας Μιχάλης Οικονομέας οργανώνει μεγάλο τραπέζι στο σπίτι του με καλεσμένη, μεταξύ άλλων, την Αθηνά. Ο Φίλιππος συναντά την Ειρήνη στο δρόμο και η Χάιδω αγχώνεται ότι μπορεί να του ξεφύγει η αλήθεια για τη συγγένειά τους. Η Αντιγόνη μιλά στον Άρη για την κόρη της και το δράμα που ζει εδώ και καιρό. Ο Δημοσθένης παραιτείται από Δημοτικός σύμβουλος αλλά και από επικεφαλής τής παράταξής του, και προτείνει στον Κωνσταντίνο να αναλάβει την αρχηγία. Ο Φίλιππος στέλνει οικονομική βοήθεια στη Βασιλική, καθώς οι τύψεις τον έχουν κυριέψει. Οι μπράβοι πηγαίνουν πάλι στην ταβέρνα και ο Χρήστος πιάνεται στα χέρια μαζί τους. Ο Αλέξης έρχεται σε αντιπαράθεση με τον Γεράσιμο και, σε μια στιγμή όπου χάνει τον έλεγχο, τον πατάει με το αυτοκίνητο. Ο Γεράσιμος μένει κάτω στο δρόμο νεκρός και ο Αλέξης πατάει γκάζι και εξαφανίζεται.