Η επόμενη μέρα στο σπίτι του GNTM 5 βρίσκει τα μοντέλα στην κουζίνα, με την Κότυ να «κακομαθαίνει» τις φίλες της φτιάχνοντας κρέπες ενώ οι νέες υποψήφιες προκαλούν απογοήτευση, με τις ίδιες να παραπονιούνται για περίεργες συμπεριφορές off camera.

Η άφιξη της model instructor Mary Vitinaros και του coach Χρήστου Μπίρμπα απόψε στο GNTM του Star Channel στις 21:00 αλλάζει τη διάθεση των κοριτσιών, καθώς εγκαινιάζουν μία νέα κατηγορία στο σπίτι: τα GNTM news! Η Δέσποινα προσφέρεται να κάνει την αρχή και καλείται μέσα σε ένα λεπτό, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, να αφηγηθεί τα νέα της εβδομάδας, ό,τι δηλαδή συμβαίνει μέσα στο σπίτι, που δεν βλέπουν οι τηλεθεατές. Το ίδιο θα κάνουν και τα υπόλοιπα μοντέλα κάθε εβδομάδα. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο και ο ρόλος της newscaster ιντριγκάρει τις διαγωνιζόμενες.

Αμέσως μετά ξυπνούν μνήμες από τις οντισιόν, καθώς η Mary Vitinaros φέρνει μαζί της την influencer,  instagram expert και hostess του GNTM 5, Έλενα Γαλύφα, που έρχεται για ένα mini-masterclass στο ύπαιθρο και με props δύο λεκάνες τουαλέτας! Η Mary Vitinaros, ο Χρήστος Μπίρμπας και η Έλενα Γαλύφα, παροτρύνουν τα κορίτσια να βγουν από το comfort zone τους και να αναπαραστήσουν αυτή την τεράστια τάση των social media, που σκοπό έχει να αναδείξει μικρές, καθημερινές στιγμές χωρίς ντροπή αλλά με θάρρος.  Η μία υποψήφια φωτογραφίζει την άλλη σε ένα instagram moment, με την Έλενα Γαλύφα να ενθουσιάζεται από την εφευρετικότητά τους.

Το γράμμα του GNTM 5 μιλάει με γρίφους και τα κορίτσια έχουν πολλά ερωτηματικά, ωστόσο τίποτα δεν θα μπορούσε να προετοιμάσει τα μοντέλα γι᾽ αυτό που θα ακολουθήσει.

Η φωτογράφηση αποχώρησης, όπως ανέφερε το γράμμα, καλεί τα μοντέλα να συνεργαστούν και να μοιραστούν ένα… μπικίνι, να αφήσουν τα σώματά τους να μιλήσουν, να ποζάρουν σε μία πισίνα στον φωτογραφικό φακό του Joey Leo, περνώντας το μήνυμα του body positivity και καταρρίπτοντας τον όρο body shaming, ενώ φωτογραφίζονται για την καμπάνια Dust+Cream Shimmer Body Oil. Τα κορίτσια ανταποκρίνονται πολύ ώριμα στην ιδέα, τα τέσσερα νέα μοντέλα δημιουργούν στις «παλιές» πολλά ερωτηματικά σχετικά με την απόδοσή τους ενώ η Κάτια παίρνει το ρίσκο και το μειονέκτημα, που η ίδια ζήτησε από τη Γιέβα, χωρίς να φαντάζεται, όμως, τις συνέπειες. 

Παρούσα στην τέταρτη καρέκλα της κριτικής επιτροπής η σχεδιάστρια Στεφανία Φραγκίστα, της οποίας τα μαγιό φόρεσαν τα μοντέλα στη φωτογράφιση. Η κριτική στο πλατό γίνεται με αυστηρούς όρους, καθώς τα περιθώρια στενεύουν και τα μοντέλα μαθαίνουν ένα πολύτιμο μάθημα: η συνεργασία, τόσο στο modelling όσο και στη ζωή μπορεί να δημιουργήσει θέματα, καθώς ο ένας μπορεί να βοηθήσει τον άλλον αλλά και να τον τραβήξει κάτω, γκρεμίζοντάς τον. Οι κριτές δυσκολεύονται ιδιαίτερα στην τελική κρίση για την αποχώρηση αλλά στο τέλος παίρνουν μία δίκαιη απόφαση.