Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχτηκε στο «The 2Night Show» της Τετάρτης (22/12) τον Γιώργο Καπουτζίδη. Ο αγαπημένος ηθοποιός και σεναριογράφος θυμήθηκε με νοσταλγία τη γενέτειρά του, τις Σέρρες, που είναι και ο τίτλος της νέας του σειράς. Τι ρόλο έπαιξε ένα ατύχημα του πατέρα του στο να εμπνευστεί το σενάριο για τις «Σέρρες»;

Για ποιο λόγο δεν συνεργάστηκαν, τελικά, με την Ελένη Γερασιμίδου; Πώς είναι η συνεργασία του με την Κατερίνα Βρανά στην παράσταση «Glorious»; Πώς κατάφερε να ξεπεράσει το άγχος της επιτυχίας μετά το «Παρά Πέντε»;

«Είναι πολύ όμορφο να ειπωθεί αυτή η ιστορία σε μία πόλη της περιφέρειας. Ξεκίνησα να τη γράφω κιόλας εκεί με αφορμή ένα ατύχημα που είχε ο μπαμπάς μου το καλοκαίρι και έσπασε το χέρι μου. Είναι η σύνδεσή μου με τους γονείς μου, με την πόλη μου. Από ένα σπάσιμο ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία» είπε.

Ενώ αρχικά στο καστ θα συμμετείχε και η Ελένη Γερασιμίδου αυτή η συνεργασία δεν ευδοκίμησε. Ποιος ήταν ο λόγος;

«Εγώ τον ρόλο έγραφα για την Ελένη Γερασιμίδου όπως και τον ρόλο της Ζουμπουλίας. Της έστειλα τα λόγια και μου είπε ότι της άρεσε πολύ αλλά δεν θα μπορούσε να λείπει τρεις μήνες στις Σέρρες. Δεν μπορέσαμε να τα βρούμε. Πάρθηκε μία απόφαση από όλους ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η συνεργασία με την κυρία Γερασιμίδου, δεν μπόρεσα να την πάρω ένα τηλέφωνο αλλά θα το κάνω».

Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μετρά πολλές και μεγάλες επιτυχίες σε θέατρο και τηλεόραση. Ειδικά με την επιτυχία του «Παρά Πέντε» απέκτησε και το λεγόμενο άγχος της επιτυχίας, να μπορέσει δηλαδή στην επόμενη δουλειά του να κερδίσει την ίδια απήχηση.

«Είχα το άγχος της επιτυχίας μετά το “Παρά πέντε” και προσπαθούσα να το αρνηθώ ακόμα και στον εαυτό μου. Σταμάτησα να γράφω και ασχολήθηκα με άλλα πράγματα γιατί φοβόμουν να γράψω και να μην είναι το ίδιο καλό».

Γιατί δεν θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική και γιατί αισθάνεται ελεύθερος όταν μιλάει για θέματα κοινωνικού ρατσισμού, όπως η ομοφυλοφιλία;

Ο Γιώργος Καπουτζίδης διαθέτει «φωνή» και σε αρκετές περιπτώσεις έχει βγει μπροστά και έχει θίξει το μείζον ζήτημα του κοινωνικού ρατσισμού. Πρόσφατα μάλιστα η ομιλία του στην ημερίδα «Κοινωνία χωρίς Ρατσισμό, Κοινωνία με Μέλλον» του υπουργείου Δικαιοσύνης και όσα απεύθυνε προς στον πρωθυπουργό έγιναν viral.

«Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βοηθούνται από αυτό. Με γεμίζει αυτό, δεν έχω κανένα στόχο, δεν θέλω να μπω στην πολιτική και δεν έχω καμία άλλη φιλοφοξία. Η φιλοδοξία που είχα ήταν να είμαι ελεύθερος».

Στη συνέχεια μίλησε για τη σάτιρα και γιατί ο τρόπος που την αντιλαμβάνεται είναι διαφορετικός από του Νίκου Μουτσινά, για τον οποίο και άφησε αιχμές στο παρελθόν.

«Δεν μ΄αρέσει να κοροϊδεύουμε ανθρώπους εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι κάποιος το αντιλαμβάνεται ως σάτιρα. Εγώ δεν βλέπω σάτιρα, βλέπω κοροϊδία. Όλα θέλουν τον χρόνο τους, νιώθω ότι θα έρθει ο χρόνος να συνεννοηθούμε με τον Νίκο Μουτσινά, τώρα δεν θα μπορέσουμε».

Φυσικά, ο οικοδεσπότης ζήτησε από τον Γιώργο Καπουτζίδη πολλάκις να επιχειρήσει να λύσει τις όποιες διαφορές του είτε στον Νίκο Μουτσινά, είτε με την Ελένη Γερασιμίδου, είτε ακόμα και με τον πρωθυπουργό αλλά οι απαντήσεις που πήρε ήταν όλες αρνητικές. Έτσι, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου βρήκε τη λύση λίγο πριν από το τέλος της συνέντευξης…

Πήρε λοιπόν τη μητέρα του να τον ξεματιάσει!