Η αυλαία των ραδιοφωνικών κυμάτων θα «πέσει» σε δύο χρόνια στη Νορβηγία, καθώς η χώρα της Σκανδιναβίας αποφάσισε να «σιωπήσει» τα FM το 2017.

Η Νορβηγία αποφάσισε να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα «απενεργοποιήσει» το ραδιοφωνικό σήμα FM, με την κυβέρνηση της χώρας να ανακοινώνει ότι οι ραδιοφωνικοί πομποί FM θα σταματήσουν να εκπέμπουν σήμα στις 11 Ιανουαρίου του 2017.

Με τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των ψηφιακών υπηρεσιών ραδιοφώνου και τον αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων που επιλέγουν να ακούσουν ραδιόφωνο μέσω του διαδικτύου, φαντάζει αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Νορβηγίας κι άλλες χώρες, σχολιάζει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

To Ηνωμένο Βασίλειο είχε προγραμματιστεί να απενεργοποιήσει τη δική του υπηρεσία στα FM το 2018, αλλά τα σχέδια αναβλήθηκαν μετά από αντιρρήσεις της ιδιωτικής ραδιοφωνίας. Το σχέδιο αυτό αναμένεται να υλοποιηθεί κάπου μετά το 2020, όταν οι ψηφιακοί ακροατές θα ξεπεράσουν εκείνους που χρησιμοποιούν τους αναλογικούς σταθμούς, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα.

Η Νορβηγία έχει πέντε εθνικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και 22 εθνικούς ψηφιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.