«Είμαστε μια πολιτικά μη ορθή εφημερίδα, είμαστε εξωκοινοβουλευτική αντιπολίτευση στη Γερμανία», δηλώνει ο Κάι Ντίκμαν, ο αμφιλεγόμενος διευθυντής της γερμανικής ταμπλόιντ Bild, που σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται για το σημερινό επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών. Ο ίδιος δεν αισθάνεται υπεύθυνος. Αναφερόμενος στον Γιάννη Βαρουφάκη σημειώνει: «Αυτά που είπε στο ντοκιμαντέρ του ARD για την τρόικα είναι αυτά που λέγαμε και εμείς από την αρχή».

Ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της δηλαδή, εξηγεί. «Το είχε πει και ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ρομάνο Πρόντι, στην αρχή της κρίσης», υπενθυμίζει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

Μιλώντας για τον έλληνα υπουργό Οικονομικών, με τον οποίο η εφημερίδα έχει αναπτύξει μια σχέση αγάπης – μίσους, παρατηρεί γελώντας: «Είναι σαν να δουλεύει για μας». «Κλείνουμε το φύλλο και το βράδυ έχει πει πάλι κάτι καινούργιο που θα γίνει πρωτοσέλιδο την επόμενη», προσθέτει.

Όπως μάλιστα αποκαλύπτει, ο κ. Βαρουφάκης αρνήθηκε με αρκετά έντονο ύφος να δώσει συνέντευξη στη Bild.

Όταν καλείται να σχολιάσει την πρόσφατη εκστρατεία «Όχι άλλα δισεκατομμύρια στους άπληστους Έλληνες», όπου η Bild κάλεσε τους αναγνώστες της να βγάζουν σέλφι κάτω από το αρνητικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, διακηρύσσοντας έτσι την αντίθεσή τους στο να δοθούν περισσότερα χρήματα στους Έλληνες, παρατηρεί ότι αυτή τη στιγμή καλλιεργείται στο Βερολίνο μια πολιτική υποκρισία και διγλωσσία.

«Πολλοί βουλευτές ειδικά από το κυβερνητικό στρατόπεδο, δυσανασχετούν με τη συνέχιση της υποστήριξης προς την Ελλάδα και δυσκολεύονται να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους στις εκλογικές τους περιφέρειες τη λογική αυτής της στρατηγικής», σημειώνει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο το Grexit θα βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας. Επειδή περνά συνήθως τις διακοπές του στην Τουρκία, ο ίδιος διαπιστώνει ότι το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι πολύ υψηλότερο και σε πολύ χαμηλότερες τιμές σε σχέση με την Ελλάδα.