Λιγότερες εμφανίσεις στα ΜΜΕ ζητά από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, αρθρογράφος της «Αυγής», με άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα με τίτλο «Γιάνη μας το μαντίλι σου…».

«Δεν υπάρχει μέρα να μην ανοίξεις το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τον υπολογιστή, και να μη βρεις μπροστά σου το πρόσωπό του. Να μη σκοντάψεις σε μια συνέντευξή του. Να μη σκαλώσεις σε ένα τίτλο που αναφέρεται σ’ αυτόν», σημειώνει ο αρθρογράφος Θανάσης Καρτερός.

«Όλα καλά ως εδώ, επικοινωνιακά μιλώντας. Και η διαφήμιση που έχει κάνει στην Ελλάδα και στην κυβέρνηση αξίζει πολλά», συνεχίζει και προσθέτει: «Θα τα ξοδέψει όμως όλα τα κέρδη που αποκόμισε για λογαριασμό του και για λογαριασμό μας, αν εξακολουθήσει να μιλάει τόσο πολύ. Να εμφανίζεται δυο και τρεις φορές τη μέρα με συνεντεύξεις ή τιτιβίσματα. Διότι κανένας, ούτε ο χαρισματικός αυτός υπουργός, δεν μπορεί να τη γλιτώσει τη φθορά από την τοξική υπερπροβολή».

«Ως εκ τούτου, η προτροπή του πρωθυπουργού για λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά, θα μπορούσε να μεταφραστεί γι’ αυτόν σε λιγότερες διαλέξεις και περισσότερη οικονομία», αναφέρεται στο άρθρο.

«Ή, Γιάννη μας, μην απλώνεις άλλο το μαντήλι σου. Διότι οικονομία δεν σημαίνει μόνο την επιστήμη της διαχείρισης των του οίκου μας. Σημαίνει και τη φειδώ. Την αποφυγή του περιττού. Τα λίγα λόγια με πολύ βάρος….».