Συλλυπητήρια ανακοίνωση έβγαλε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης για την απώλεια της δημοσιογράφου Κατερίνας Γκίκα.

«Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα σήμερα το θάνατο της Κατερίνας, μιας νέας γυναίκας που πάλεψε σκληρά και με θαυμαστή αξιοπρέπεια για τη ζωή της, τα τελευταία χρόνια. Στις επάλξεις του δημοσιογραφικού καθήκοντος μέχρι την τελευταία στιγμή έδωσε μια άνιση μάχη χωρίς να λυγίσει.

Έμπειρη Κοινοβουλευτική συντάκτης, με ήθος, ευπρέπεια, ξεχώρισε για την αγωνιστικότητα, το δυναμισμό και το ταλέντο της, γι αυτό και τιμήθηκε με το βραβείο του Κοινοβουλευτικού Ρεπορτάζ του Ιδρύματος Μπότση. Όσοι την γνώρισαν θα την θυμούνται για πάντα. Στην οικογένεια της και στους φίλους της θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Συγκλονισμένος δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Είμαι βαθειά συγκλονισμένος γιατί ένας νέος και υπέροχος άνθρωπος, η Κατερίνα Γκίκα, έφυγε σήμερα από κοντά μας. Πενθούμε όλοι για τη μεγάλη απώλεια του εκλεκτού, δυναμικού και ακέραιου μέλους της δημοσιογραφικής οικογένειας. Όλοι όσοι τη γνωρίσαμε αισθανόμαστε βαθειά θλίψη που τη χάσαμε τόσο πρόωρα. Εκφράζω στους γονείς της και στις αδερφές της, σε όσους την αγάπησαν και βρέθηκαν δίπλα της, τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου» είπε ο πρωθυπουργός.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Η δημοσιογραφική οικογένεια θρηνεί την απώλεια της Κατερίνας Γκίκα που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή. Η Κατερίνα, που συνέδεσε το όνομά της με το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, ξεχώρισε για την εργατικότητα, το δυναμισμό και το ήθος της και έμεινε στις επάλξεις του δημοσιογραφικού καθήκοντος μέχρι την τελευταία στιγμή. Στην οικογένειά της εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η δημοσιογραφική οικογένεια έχασε ένα ξεχωριστό μέλος της, που έφυγε πρόωρα, και που ξεχώρισε για την αγωνιστικότητα και το δυναμισμό της. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους συναδέλφους της» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Για την απώλειά της, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με μεγάλη θλίψη ανακοίνωσε τον αδόκητο θάνατο της συναδέλφου Κατερίνας Γκίκα, η οποία έφυγε από κοντά μας σήμερα το πρωί, ύστερα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία μόλις 45 ετών.

Η Κατερίνα Γκίκα γεννήθηκε στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας το 1970 και μετά το πέρας των γυμνασιακών της σπουδών, το 1987, μετοίκησε στην Αθήνα, όπου σπούδασε στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας.

Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία άρχισε το 1990 στον ραδιοφωνικό σταθμό «TOP FM» καλύπτοντας το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ. Από το 1996 κάλυπτε το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ για τον τηλεοπτικό σταθμό «STAR CHANNEL» και από το 2000 είχε καθημερινή στήλη με πολιτικά σχόλια στην εφημερίδα «ESPRESSO». Ήταν, επίσης, μέλος της ιδρυτικής ομάδας του «protagon.gr».

Η Κατερίνα Γκίκα πάλεψε πολύ σκληρά και για μεγάλο χρονικό διάστημα με την αρρώστια της, χωρίς να το βάλει ούτε μια στιγμή κάτω. Ήταν πάντοτε αισιόδοξη και, με όπλο το χαμόγελο, προσπαθούσε να ζει την κάθε ημέρα και την κάθε ώρα σε όλο της το μεγαλείο.

Εκτός από τη δημοσιογραφία, μια άλλη μεγάλη της αγάπη ήταν το θέατρο. Δεν έχανε την ευκαιρία να ανεβαίνει στη σκηνή, μετέχοντας σε ερασιτεχνικά σχήματα. Αγαπούσε, επίσης, τη μαγειρική, έγραφε και δημοσίευε συνταγές.

Όλοι μιλούν για έναν χαρούμενο και υπέροχο άνθρωπο που η απώλειά της αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό σε όλους όσους τη γνώρισαν. Αλλά και η μεγάλη δημοσιογραφική της οικογένεια θρηνεί καθώς έχασε ένα νέο και αξιόλογο μέλος της με ιδιαίτερα δυναμική παρουσία στην ενημέρωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα την οικογένεια και τους οικείους της και αποχαιρετά την εκλεκτή συνάδελφο, που είχε πολλά ακόμη να προσφέρει.

Η κηδεία της Κατερίνας Γκίκα θα γίνει αύριο, Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015, στις 2 μ.μ., στην Κεστρίνη Ηγουμενίτσας.

Δείτε τη βράβευσή της το 2012: