«Δεν πήρα ποτέ λεφτά από πολιτικούς γιατί δεν ήθελα να δεσμεύομαι σε κανέναν». Αυτά λέει ο άνθρωπος που άλλαξε το τοπίο στον περιοδικό τύπο. Το πρόσωπο που έκανε περισσότερο από πολλούς άλλους, το χόμπι του δουλειά. Γνώρισε τις καλές εποχές, ταξίδεψε, ερωτεύτηκε, διασκέδασε. Κι ήταν εκείνος που κατηγορήθηκε για το επίπλαστο lifestyle πρότυπο που δημιούργησε ένα από τα περιοδικά του.

O Άρης Τερζόπουλος ανέβηκε και έπεσε. Η πτώση, ως συνήθως συμβαίνει, ήταν σφοδρότερη και ταχύτερη από την άνοδο. Παντρεύτηκε και χώρισε δύο φορές, απέκτησε δύο κόρες και σήμερα παραμένει έξω από την εκδοτική πιάτσα. Όχι όμως για πολύ. Ο άλλοτε κραταιός εκδότης της οδού Φραγκοκλησσιάς, που είχε στα χέρια του τη Γυναίκα, το Μίκυ Μάους, το ΚΛΙΚ και πολλά ακόμα γνωστά περιοδικά, ετοιμάζει μία νέα εκδοτική προσπάθεια. Αυτή τη φορά με άλλη φιλοσοφία και σίγουρα με άλλα μέσα.

Πάλεψε με την κατάθλιψη και νίκησε. Όπως λέει, το ένστικτο τον βοήθησε να επιβιώσει και να πάρει ένα καλό μάθημα. Από τα χέρια του πέρασαν αρκετές γενιές αναγνωστών. Ανέλαβε την εταιρεία μαζί με τα αδέλφια του, και την ανέπτυξε, έχοντας ως δάσκαλο τον πατέρα του, Βαγγέλη Τερζόπουλο. Η εταιρεία που ξεκίνησε το 1950 με πρώτο της εκδοτικό εγχείρημα Γυναίκα γνώρισε την καταξίωση στα ’80s με το ΚΛΙΚ. Ο ίδιος έβγαλε το πρώτο πραγματικά δικό του περιοδικό το 1979 με την ονομασία ΙΚΟΝ.

Όπως λέει ο ίδιος το τίμημα της επιτυχίας είναι ότι πιο επιμορφωτικό του συνέβη. Μέσα από την εμπειρία της πτώσης και της επιβίωσης…

Η συνέντευξη του Άρη Τερζόπουλου:

Ποιο είναι το τίμημα της επιτυχίας, κρίνοντας από το δικό σας παράδειγμα; Μάλλον δεν διαρκεί για πάντα…

Μακάρι να διαρκούσε για πάντα. Πρέπει όμως να μπορούμε να αλλάζουμε και να ερμηνεύουμε την κάθε εποχή. Οι πτώσεις ομως, είναι πάρα πολύ χρήσιμες αν δεν σε καταστρέψουν τελείως. Δεν έχω βρει τίποτα πιο καθοριστικά επιμορφωτικό για τον χαρακτήρα μου και την ψυχή μου από την εμπειρία της πτώσης και της επιβίωσης. Γιατί αν σε τελειώσει σε τελείωσε και τότε θα γνωρίσεις άλλους κόσμους.

Υπάρχει πάντα τρόπος να διαφύγουμε από τις συνέπειες μια πτώσης; Εσείς τα καταφέρατε…

Τα πράγματα που προκαλούν απώλεια οποιουδήποτε τύπου είτε προσωπική, είτε επαγγελματική, μας τραυματίζουν. Έχουμε μία αντοχή απέναντι στην απώλεια. Εμένα η αντοχή μου ήταν τόση. Γι’ αυτό κάποια στιγμή έπεσα και ψυχολογική μαζί με όλα τα υπόλοιπα. Το ένστικτό μας θέλει να επιβιώσουμε. Με οποιονδήποτε τρόπο. Άλλες φορές καταφέρνει να στο θεραπεύσει, άλλες όχι. Τρως την απώλεια και κάποια στιγμή το ενσωματώνεις στο χαρακτήρα σου. Γίνεται μέρος της γνώσης, αλλά και του ίδιου του χαρακτήρα σου, η δυνατότητα διαχείρισης της απώλειας. Πράγματα που παλιότερα τα λάμβανα σοβαρά υπόψη μου, τώρα πια δεν με απασχολούν.

Διαβάστε περισσότερα στο news.gr