Μπορεί να έχει αποκτήσει ένα γιο με τον πρώην σύντροφό της, Μάριο Αθανασίου, μπορεί να είναι εδώ και αρκετά χρόνια ζευγάρι με τον Πάνο Μουζουράκη, όμως η Μαρία Σολωμού παραμένει αμετανόητη εργένης και δηλώνει πως δεν έχει καμία πρόθεση ν’ ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η γνωστή ηθοποιός μίλησε ξανά για το γάμο και την απόσταση που διατηρεί απ’ αυτόν.

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον γάμο, ούτε ο γάμος είναι για μένα… μαύρο πανί. Απλώς προσωπικά δεν μου δημιουργεί κανένα συναίσθημα. Δεν αναγνωρίζω την έννοια της λέξης γάμος. Ακόμα και όταν ήμουν παιδί, πάντα αναρωτιόμουν γιατί μέσα σε ένα σπίτι θα έπρεπε σώνει και καλά να ζουν τρεις ή τέσσερις άνθρωποι και να είναι και υποχρεωμένοι να το ζουν όλο αυτό για πάντα» εξηγεί στο Tv Έθνος.

Συμπληρώνει μάλιστα, ότι ο τρόπος ζωής της είναι για εκείνην ο πιο σωστός, λέγοντας: «Πιστεύω ότι ζω μια φυσιολογικότατη ζωή, έτσι όπως αυτή ταιριάζει σε μένα, στις δικές μου ανάγκες, σκέψεις, συναισθήματα και θέλω».

Η ηθοποιός δε διστάζει μάλιστα, να τονίσει την προκατειλημμένη στάση των ΜΜΕ απέναντι στις επιλογές της, τονίζοντας:

«Κάποια στιγμή τα media κατάφεραν να με κάνουν να αναρωτηθώ για το αν η ζωή που ζω είναι αφύσικη ή… ελαττωματική! Κατάφεραν να με κάνουν να αισθανθώ τύψεις για την ίδια μου τη ζωή, για τις ίδιες μου τις επιλογές. Τραγικό;»