Το δημόσιο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο που μεταδίδει το πρόγραμμά του στην αγγλική γλώσσα, το Russia Today, ανέφερε ότι έχει χάσει τα ίχνη του βρετανού συνεργάτη του Γκρέιαμ Φίλιπς, ο οποίος καλύπτει τις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία.

«Προσπαθούμε να έλθουμε σε επαφή με εκείνον, αλλά ακόμη χωρίς αποτέλεσμα, ενώ εκείνος μας είχε πει ότι θα μετέβαινε στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ όπου ακούγονταν πυροβολισμοί», ανέφερε το δημόσιο δίκτυο σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Δεν έχουμε λάβει καμία συγκεκριμένη πληροφορία» για τον Βρετανό, προσέθεσε το δίκτυο και διευκρίνισε ότι έχει επικοινωνήσει με τους εκπροσώπους των φιλορώσων αυτονομιστών, όπως και με εκείνους των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή.

Το τελευταίο μήνυμα του δημοσιογράφου εστάλη τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη και έλεγε «Όλα είναι καλά», σύμφωνα με το δίκτυο.

Στα τέλη Μαΐου ο βρετανός δημοσιογράφος είχε συλληφθεί από τις ουκρανικές ειδικές δυνάμεις και είχε κρατηθεί για ένα διάστημα 36 ωρών ενώ τράβαγε φωτογραφίες σε ένα φυλάκιο ελέγχου κοντά στη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία.