Η εκπομπή του διάσημου κωμικού Ζακ Γαλιφιανάκη με καλεσμένο των Μπαράκ Ομπάμα διεκδικεί βραβείο Emmy στην κατηγορία «Καλύτερη μικρούς μήκους εκπομπή ψυχαγωγίας», γεγονός που επιβεβαιώνει και την υψηλή τηλεθέαση εκείνου του σόου (22 εκατομμύρια θεατές) την οποία σημείωσε τον περασμένο Μάρτιο. Η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 25 Αυγούστου.

Σημειώνεται πως ήταν τέτοια η επιτυχία της εκπομπής, που είχε ανακοινώθει ότι η επισκεψιμότητα στο ιστότοπο του Λευκού Οίκου αυξήθηκε κατά 40% μετά το τέλος του σόου.

Τι είχε συμβεί στην εκπομπή

Με το πλέον χαρακτηριστικό του ύφος ο Ζακ Γαλιφιανάκης έθεσε ερωτήματα όπως «ποια είναι τα σχέδια του Ομπάμα για το 2014, αν θα δώσει δηλαδή και την επόμενη χρονιά χάρη σε μια γαλοπούλα, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα ζητώντας να μάθει τις ακριβείς διαδικασίες με τις οποίες λαμβάνονται αυτές οι αποφάσεις. Με περίσσια άνεση και αρκετή διάθεση για χιούμορ απάντησε και ο αμερικανός Πρόεδρος.

«Πως νιώθετε που είστε ο τελευταίος μαύρος πρόεδρος;», τον ρώτησε λίγο αργότερα ο Γαλιφιανάκης, για να πάρει την απάντηση από τον Ομπάμα: «Πως νιώθεις που είναι η τελευταία φορά που μιλάς σε έναν Πρόεδρο;».
Η απολαυστική συνομιλία συνεχίστηκε με σχόλια για το πιστοποιητικό γεννήσεως του Ομπάμα, για τα διαζύγια των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και τη Μισέλ.

Τα πικάντικα σχόλια πάντως μεταξύ Ομπάμα και Γαλιφιανάκη είχαν σκοπό από την προβολή του προγράμματος υγείας του Ομπάμα, «Affordable Care Act».

Στο τέλος, του βίντεο αποκαλύφθηκε και ένα μυστικό. Τα γυρίσματα δεν έγιναν στο στούντιο της εκπομπής του Ζακ Γαλιφιανάκη αλλά κάπου αλλού…