Την ακύρωση του Νίκου Χατζηνικολάου στην οποία βασικός καλεσμένος θα ήταν ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε και επίσημα χθες το απόγευμα ο γνωστός δημοσιογράφος.

Η εκπομπή επρόκειτο να μεταδοθεί την επόμενη Δευτέρα 28 Απριλίου. Ωστόσο, όπως υποστήριξε ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» δεν δέχθηκε να συμμετάσχει σε μια συζήτηση στην οποία θα απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αλλά και του κοινού.

Για το θέμα ο Νίκος Χατζηνικολάου μίλησε και στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR. Σε ερώτηση που του έκανε η Μάρα Ζαχαρέα, ο γνωστός δημοσιογράφος είπε: «Ακυρώθηκε η πρόσκληση. Τους όρους σε μια εκπομπή τους βάζει ο προσκαλών, δεν τους βάζει ο προσκαλούμενος. Εγώ εξαρχής είχα ζητήσει από τον πρόεδρο του “Ποταμιού” να έρθει στην εκπομπή και να είναι απέναντι σε τρεις ή τέσσερις δημοσιογράφους και στο κοινό της εκπομπής και να απαντήσει σε ερωτήσεις. Με τον ίδιο τρόπο είχα κάνει την προεκλογική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, είχε δεσμευτεί απέναντί μου ο πρόεδρος του “Ποταμιού” ότι μια βδομάδα ή δέκα μέρες πριν βγει στην εκπομπή μου, δε θα πραγματοποιήσει άλλες τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί πραγματοποίησε άλλη τηλεοπτική εμφάνιση στον Γιώργο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Ο συνάδελφος καλά έκανε και τον κάλεσε. Έκανε τη δουλειά του. Εκείνος όμως όφειλε να μη δεχθεί γιατί αυτή ήταν η συμφωνία μας. Σήμερα (σ.σ. χθες) που τηλεφωνήσαμε για να οριστικοποιήσουμε τα ονόματα των δημοσιογράφων που θα ήταν στην εκπομπή, μας ανακοινώθηκε ότι δε θέλει δημοσιογράφους απέναντι. Δημοσιογράφους δε θέλει, να σταματήσει να μιλάει τρεις ή τέσσερις μέρες πριν ώστε να έχουμε κάτι να πούμε, δε θέλει, άρα η πρόσκληση δεν ισχύει».




Τι απαντά το «Ποτάμι»

Το «Ποτάμι» ανακοίνωσε ότι άλλαξε αιφνιδιαστικά η δομή της εκπομπής και, από την πλευρά του δημοσιογράφου, προτάθηκε διαφορετική σύνθεση του πάνελ από αυτή που είχε συμφωνηθεί.

Στην ανακοίνωση του «Ποταμιού» αναφέρεται:

«Όσον αφορά το θέμα που προέκυψε με τη συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στο Star, είχαμε συμφωνήσει με την πρόταση του Νίκου Χατζηνικολάου για μία συνέντευξη, με τους ίδιους όρους με τους οποίους πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις άλλων πολιτικών αρχηγών στην ίδια εκπομπή (του Αλέξη Τσίπρα στις 14.10.2013, του Πάνου Καμμένου στις 28.10.2013 και του Δημήτρη Κουτσούμπα στις 3.2.2014).

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι πολιτικοί αρχηγοί απαντούσαν στα ερωτήματα του Νίκου Χατζηνικολάου και του κοινού που είχε προσκληθεί στην εκπομπή. Σήμερα, υπήρξε αιφνιδιαστικά μια νέα πρόταση από την πλευρά των συνεργατών του Νίκου Χατζηνικολάου: ο Σταύρος Θεοδωράκης να δεχτεί ερωτήσεις από πάνελ δημοσιογράφων που θα επέλεγε η εκπομπή και όχι μόνο από το κοινό όπως συνέβη με όλους τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Τους εξηγήσαμε ότι αυτού του τύπου η συνέντευξη παραπέμπει στα ντιμπέιτ που ήδη έχουμε προτείνει. Ντιμπέιτ με πολιτικούς αρχηγούς, διακαναλικά, στα οποία θα συμμετέχουν δημοσιογράφοι από διαφορετικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και όχι ντιμπέιτ του ενός, κατ εξαίρεση, από μια εκπομπή, ενός μόνο καναλιού».