Μέσω ενός νέου καναλιού της Δημόσιας Τηλεόρασης θα μεταδοθεί σήμερα στις 19:15 ο αγώνας Παναθηναϊκού-ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τη ρωσική πρωτεύουσα για τα πλέι οφ της Euroleague. Το συγκεκριμένο κανάλι δημιουργείται αποκλειστικά για να καλύψει τις ανάγκες μετάδοσης της αναμέτρησης, αφού από τη βασική συχνότητα της Δημοσίας Τηλεόρασης θα μεταδίδεται απευθείας η Ακολουθία του Επιταφίου από τον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Στην ανακοίνωσή της η Δημόσια Τηλεόραση αναφέρει:

«Η Δημόσια Τηλεόραση, ανταποκρινόμενη στις επιθυμίες και τις ανάγκες όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων τηλεθεατών, θα καλύψει αύριο Μ. Παρασκευή 18 Απριλίου 2014 ζωντανά τον αγώνα ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκού για τη Euroleague Basket από τις συχνότητες του δεύτερου ψηφιακού της μπουκέτου.

Συγκεκριμένα, από το πρώτο ψηφιακό της μπουκέτο, η ΔΤ θα μεταδώσει απευθείας την Ακολουθία του Επιταφίου από τον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Παράλληλα, από το δεύτερο μπουκέτο θα μεταδοθεί στις 19.15 ο αγώνας ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παναθηναϊκού. Ο αγώνας θα μεταδοθεί επίσης και σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας μέσα από το ψηφιακό κανάλι ΔΤ HD, καθώς και από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης στο μπουκέτο που μοιράζεται εξ ημισείας με τη NOVA, στη θέση του σταθμού TV5.

Επισημαίνεται, ότι η κάλυψη του σήματος για τη μετάδοση του αγώνα μπάσκετ είναι πανελλαδική και δεν απαιτείται επανασυντονισμός των τηλεοπτικών δεκτών. Οι τηλεθεατές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα, πρέπει απλώς να επιλέξουν το κανάλι με το διακριτικό «ΔΤ2» στο οποίο εκπέμπεται το σήμα του δεύτερου ψηφιακού μπουκέτου ανά περιοχή».