Το Discovery Channel παρουσιάζει την Κυριακή του Πάσχα 20 Απριλίου στις 16:20, σε Α’ προβολή μέσα από την οθόνη της Nova, το ντοκιμαντέρ «Το μυστήριο της πτήσης 370», που ασχολείται με τη μυστηριώδη εξαφάνιση της πτήσης των Μαλαισιανών Αερογραμμών, που έφερε στο φως σημαντικές αδυναμίες της σύγχρονης αεροπλοΐας.

Πώς είναι δυνατόν να χαθεί ένα υπερσύγχρονο αεροσκάφος και οι 239 επιβάτες του; Το ντοκιμαντέρ εξετάζει ανησυχητικές αδυναμίες σε μία σειρά τομέων: αεροπορική ασφάλεια, επικοινωνία αεροσκάφους-εδάφους, εντοπισμός από το έδαφος, αλλαγή βάρδιας ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, τρωτά σημεία στη μηχανική, ελλείψεις του διεθνούς πρωτοκόλλου σχετικά με το μαύρο κουτί και την επικοινωνία.

Κορυφαίοι ειδικοί της αεροπλοΐας εξετάζουν σημαντικά σημεία του μυστηρίου και τις επιπτώσεις τους στην τεχνολογία του αύριο, ενώ παράλληλα δίνουν μια εικόνα των καινοτομιών που ίσως να δούμε στο μέλλον. Τι άραγε σημαίνουν αυτά για τους επιβάτες ή ακόμα χειρότερα για όσους έχουν καταστροφικές προθέσεις; Πώς θα είναι από εδώ και πέρα τα εναέρια ταξίδια μας;