Αναστάτωση στους κόλπους της Ένωσης Συντακτών προκαλεί το βιβλίο του Σάββα Ξηρού, από τους βασικότερους εκτελεστές της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Ο εκδοτικός οίκος «Κονιδάρη» είχε ζητήσει από την ΕΣΗΕΑ να παραχωρήσει αίθουσά της για να γίνει η παρουσίαση του βιβλίου. Έπειτα από συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα να γίνει δεκτό.

Όπως γράφει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», η πρόεδρος Μαρία Αντωνιάδου, ο ταμία Δημήτρης Κοτταρίδης και τα μέλη Χρήστος Κυρίτσης και Αγγελική Γυπάκη ψήφισαν κατά.

Μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσαν εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους τονίζοντας: «Διαφωνούμε πλήρως με την εν λόγω απόφαση η οποία είναι αντίθετη με τον θεσμικό ρόλο της ΕΣΗΕΑ και θεωρούμε πως δεν μπορεί να αποτελέσει η Ένωση βήμα προβολής εγκληματικών πράξεων». Σε άλλο σημείο αναφέρουν πως «οποιαδήποτε διευκόλυνση εγκληματικών πράξεων τρομοκρατών που καταδικάστηκαν από την ελληνική Δικαιοσύνη και από την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας αποτελεί πρόκληση στις ηθικές αξίες μιας ευνομούμενης πολιτείας και δεν υπηρετεί την προάσπιση της αλήθειας, όπως επιτάσσει το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Επισημαίνουμε μάλιστα ότι θύματα του συγγραφέα- τρομοκράτη υπήρξαν δημοσιογράφοι καθώς και εκδότες».