Με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ απαντούν στις καταγγελίες του συντονιστή του 1ου προγράμματος της ΕΡΑ, Γιώργου Αντωνίου, περί διάρρηξης του γραφείου του και κλοπής διαφόρων εγγράφων, για την οποία υπέβαλε μήνυση.

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

«Έχουν περάσει μόλις λίγα λεπτά από την ώρα που έγινε η δημόσια καταγγελία από τον κ. Αντωνίου. Όπως βλέπετε ο χώρος ο οποίος φιλοξενεί το γραφείο του αλλά και τμήμα ενημερωτικών εκπομπών είναι άθικτος.

Στην κλειδαριά ωστόσο του γραφείου του συντονιστή του α’ Προγράμματος είναι ευδιάκριτο ένα λεπτό αντικείμενο, κατά πάσα πιθανότητα η μύτη ενός στυλό.

Το γραφείο καθαυτό δεν διακρίνονται ούτε ζημιές αλλά ούτε και κάποιο άλλο στοιχείο που να δηλώνει ότι κάποιος έχει ψάξει. Οι όποιοι διαρρήκτες έπρεπε να είναι απόλυτα ενημερωμένοι για το που βρίσκονται τα έγγραφα τα οποία καταγγέλλει ότι λείπουν.

Έξω από την πόρτα του κ. Αντωνίου είναι το γραφείο και ο υπολογιστής της γραμματέως του. Ο υπολογιστής, σύμφωνα με τη γραμματέα του, φαίνεται να έχει κλειδωθεί ύστερα από επανειλλημένες προσπάθειες κάποιος ή κάποιοι να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτόν με λάθος κωδικό.

Στο ίδιο γραφείο βρίσκονταν και τα βιβλία πρωτοκόλλου εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων τα οποία λείπουν.

Βέβαια είναι παράδοξο το ότι ένα θύμα διάρρηξης ξέρει ακριβώς τι λείπει από το χώρο που υποτίθεται πως έχει διαρρηχθεί χωρίς να έχει έρθει να εξετάσει το χώρο αυτοπροσώπως.

Μάλιστα η καταγγελία στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης έγινε αρκετή ώρα μετά από τη στιγμή που ο κ. Αντωνίου ειδοποιήθηκε αμέσως από εργαζόμενους της ΕΡΤ μόλις διαπιστώθηκε το συμβάν. Γιατί του πήρε περίπου 7 ώρες να το καταγγείλει;

Αναρωτιόμαστε, αφού και ο κύριος Αντωνίου εργαζόμενος στην ΕΡΤ είναι, γιατί από το πρωί της Τρίτης εξαφανίστηκε και μιλάει για την ΕΡΤ και το χώρο εργασίας του μέσω facebook. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι πρόκειται για καλοστημένη προβοκάτσια με μοναδικό σκοπό να πλήξει τον αγώνα τους».