Απόψε στις 23:00, η εκπομπή κάνει Αυτοψία στους σύγχρονους Έλληνες μετανάστες και μας ταξιδεύει στο Ντουμπάι, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, στο Κατάρ, στη Γαλλική Ριβιέρα, στο Λονδίνο, στο Λος Άντζελες, στη Γερμανία, στο Βόρειο Ιράκ και στη Νότιο Αφρική.

Κάθε μέρα, εκατοντάδες Έλληνες αναζητούν εργασία σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Εφόδιά τους τα πτυχία και οι γνώσεις τους.

Ο Αντώνης Σρόιτερ καταγράφει τα όνειρα των σύγχρονων Ελλήνων μεταναστών μέσα από τη δική τους ματιά και τις δικές τους εικόνες. Πώς ζουν μακριά από την Ελλάδα, τους φίλους και τους συγγενείς τους; Πώς προσαρμόστηκαν στον νέο τρόπο ζωής; Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισαν;

Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό μιλούν στην κάμερα της εκπομπής για το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στην Ελλάδα, για την απόφασή τους να φύγουν από τη χώρα για να εργαστούν στο εξωτερικό, αλλά και για το πόσο εύκολη ήταν η ενσωμάτωσή τους σε μια κοινωνία διαφορετική από αυτή στην οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.

Την ίδια ώρα, επιστήμονες και στελέχη εταιρειών από το εξωτερικό επιλέγουν την Ελλάδα, τη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, προκειμένου να εργαστούν και να συνεχίσουν την επαγγελματική τους πορεία. Τι εξομολογούνται στην κάμερα της εκπομπής; Πώς είναι η ζωή τους στην Ελλάδα; Τι πιστεύουν για τους Έλληνες;