Από τις πιο αυθόρμητες και πληθωρικές παρουσίες που έχουν περάσει από το MasterChef ήταν αυτή της Γιάννας Ρέντεση. Η 40χρονη διαγωνιζόμενη είναι από την Αμαλιάδα και είναι χήρα και μητέρα δύο παιδιών, τα οποία όπως εξήγησε, τα έχει μεγαλώσει μόνη της.

Η διαγωνιζόμενη του MasterChef 3, εκτός από μαγειρικές ικανότητες είναι χιούμορ και αυθορμητισμό, που σε πολλά σημεία συμπαρέσυρε και τους κριτές.

Η Γιάννα Ρέντεση παρουσίασε στους σεφ μπαρμπούνια σαβόρο. Η σχέση της με τη μαγειρική είναι ερασιτεχνική και μαγειρεύει μόνο για τα παιδιά της. όπως είπε, της αρέσει η μαγειρική, δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις και προσδοκίες, ενώ αν μπει στο παιγνίδι, θα «την ξεκουράσει».

Ωστόσο, η διαγωνιζόμενη έζησε την αποθέωση όταν αναφορικά με την ηλικία της είπε:  «Μία 40άρα είναι 18αρα γκόμενα με 22 χρόνια εμπειρίας».

Όσον αφορά το πιάτο που παρουσίασε, οι κριτές είχαν αντίθετη άποψη και της τόνισαν πως αυτό δεν είναι σαβόρο, Αναγνώρισαν όμως πως ήταν πολύ νόστιμο.

«Με αυτό στο MasterChef μέχρι που πας;» αναρωτήθηκε ο Κουτσόπουλος για να του απαντήσει η διαγωνιζόμενη: «Αυτό εσείς θα μου το απαντήσετε». Ωστόσο, ο κριτής της εξήγησε ότι ήταν ρητορικό το ερώτημα και συνηθίζει να μιλάει στον εαυτό του.

Τελικά, η Γιάννα με δύο «ναι» (Κουτσόπουλος και Κοντιζάς) πήρε την πολυπόθητη ποδιά.