H Σύλβια Κλιμάκη φιλοξενεί έναν Ολυμπιονίκη, έναν πλοιοκτήτη, μία ιστορικό και έναν αγιογράφο την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 12.30 το μεσημέρι στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αποδεικνύοντας «Στην Πράξη» ότι οι Έλληνες έχουν τη δύναμη να πάνε την Ελλάδα μπροστά.

Κάθε εβδομάδα η Σύλβια Κλιμάκη μιλά με ανθρώπους κάθε ηλικίας, από κάθε κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, που οι ιστορίες τους επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει διέξοδος από την ελληνική κρίση. Μπορεί να κάνουν κάτι πολύ απλό και καθημερινό μπορεί να κάνουν κάτι πολύ καινοτόμο, όπως και να΄χει το κάνουν με ΜΕΡΑΚΙ!

Αυτή την Κυριακή παρουσιάζει τα εξής πρόσωπα:

Η Σύλβια συναντά τον Ολυμπιονίκη Γρηγόρη Πολυχρονίδη, όπου μαζί με την Ελένη Κορδαλή και το Νίκο Πανανό αποτέλεσαν τη χρυσή ομάδα μπότσια των Παραολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου.

Ο πρωταθλητής έχει στη συλλογή του 25χρυσά, 5 αργυρά και 1 χάλκινο μετάλλιο σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο σε επίσημες διοργανώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο μπότσια –που είναι ένα από τα τρία αθλήματα που δεν έχουν αντίστοιχο Ολυμπιακό άθλημα-αγωνίζονται μόνο αθλητές με βαριές κινητικές αναπηρίες.

Ο Πέτρος Νομικός, αν και πλοιοκτήτης με έδρα το Λονδίνο δημιούργησε μια ηλεκτρονική «πλατφόρμα» Greece Debt Free (GDF), μέσω της οποίας ιδιώτες και εταιρίες μπορούν να κάνουν δωρεές, τις οποίες το ίδρυμα αξιοποιεί.

Το Greece Debt Free, αγοράζει ελληνικά ομόλογα που διατίθενται στη δευτερογενή αγορά, στο 10 με 20% της αξίας τους, και ύστερα τα διαγράφει. Με αυτόν τον τρόπο, διαγράφεται ελληνικό χρέος πολύ μεγαλύτερο από το ποσό της εκάστοτε δωρεάς που ακόμα κι ένας απλός πολίτης μπορεί να κάνει με μερικά ευρώ. Όπως εξηγεί, ο δημιουργός της «πλατφόρμας» κ. Νομικός, «Η πρότασή μας είναι απλή.

Όποιος θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, μπορεί να δωρίσει ένα ευρώ και το GDF θα αγοράσει και μετά θα διαγράψει με αυτό το ένα ευρώ, οχτώ ευρώ ελληνικού χρέους. Αν επικοινωνήσετε αυτό το μήνυμα σε όποιον αγαπά την Ελλάδα, τα πράγματα μπορούν πράγματι να αλλάξουν»

Η Λένα Διβάνη, Ιστορικός -Λογοτέχνης Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας Εξωτερικής Πολιτικής στη Νομική Σχολή Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει μία συλλογή διηγημάτων, έξι μυθιστορήματα, μία νουβέλα, μία συλλογή χρονογραφημάτων και τέσσερα βιβλία για παιδιά.

Στην εκπομπή μιλά για έναν νέο τρόπο επικοινωνίας που χρησιμοποιεί τα τελευταία χρόνια για να εκφράζεται. Διατηρεί μία στήλη σε ιστοσελίδα με τον τίτλο «Σε είδα…», όπου και σχολιάζει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο την καθημερινότητα.

Ο Δημήτρης Κολιούσης ένας αγιογράφος από τη Σαντορίνη υποδέχεται τη Σύλβια Κλιμάκη στο εργαστήρι του και μιλά για τη δύναμη των Ελλήνων που ο ίδιος στηρίζει στην ακόλουθη άποψη: «Έλληνας σημαίνει: δεν φοβάμαι ούτε Θεό ούτε θάνατο.»