Μια μικρή περιουσία θα κοστίσει στον ελληνικό λαό κάθε επεισόδιο της σειράς «Ουζερί Τσιτσάνης», εφόσον πάρει τελικά το «πράσινο φως» σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΕΡΤ.

Σε χαλεπούς και ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς η δημόσια τηλεόραση, η οποία έχει να προβάλει σίριαλ από την εποχή του… Καρυωτάκη, φαίνεται περίπου αποφασισμένη να ρίξει στο πρόγραμμα τη ζωή του Βασίλη Τσιτσάνη – την οποία γνωρίζει ήδη το ελληνικό κοινό από διάφορες εκπομπές, ντοκιμαντέρ ή και από την ψυχαγωγική εκπομπή «Στην υγειά μας» του Σπύρου Παπαδόπουλου.

Την πρόταση, σύμφωνα με το Έθνος, έχει καταθέσει ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, ο οποίος εκτός από ρόλο σκηνοθέτη θα εκτελεί και χρέη παραγωγού μέσω της «Τηλεκίνησης», αντί του ιλιγγιώδους ποσού του 1,2 εκατ. ευρώ για 10 επεισόδια, εκτός των δικαιωμάτων που θα εκτοξεύσουν το κόστος στα ύψη για να ξεπεράσουν και αυτές τις δαπάνες του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ηδη την έγκριση σειρών μυθοπλασίας είχε προαναγγείλει στέλεχος της ΕΡΤ από την προηγούμενη εβδομάδα, πάρα τις πληροφορίες που ήθελαν τα σίριαλ να «παγώνουν» λόγω οικονομικής συγκυρίας.