Τα «Επτά Κλειδιά» διοργανώνει η Πέρσα Τσονάτου, η οποία έχει συνυπογράψει σενάρια σε σίριαλ όπως η «Βέρα στο δεξί», «Κάτω από την Ακρόπολη», «Με θέα στο πέλαγος», «Κάρμα» κ.ά.

Αυτή τη φορά η Πέρσα Τσονάτου θα ασχοληθεί με τα «Επτά Κλειδιά», τα οποία δε θα είναι μια μεταφυσική σειρά μυστηρίου.

Τώρα επιχειρεί να διεισδύσει διαφορετικά στον κυβερνοχώρο και να δοκιμάσει τις δυνάμεις της με μυθοπλασία, η οποία όμως θα διαθέτει και στοιχεία ριάλιτι. Το βασικό στοιχείο, όμως, είναι ότι η σεναριογράφος εστιάζει ιδιαίτερα στη λεγόμενη ανάδραση. Δεν θα είναι μια μεταφυσική σειρά μυστηρίου, η οποία απλώς θα μεταδίδεται σε three screen: τηλεόραση, Διαδίκτυο, κινητή τηλεφωνία.

Βασικός άξονας της ιδέας είναι η συμμετοχή και η διάδραση των χρηστών του internet, σε όλα τα στάδια της σειράς. Επτά βασικοί ήρωες θα ενσαρκώθουν από γνωστούς ηθοποιούς και 10-12 ρόλοι θα ενσαρκωθούν από νέους ηθοποιούς και νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το αντικείμενο. Για αυτό τον λόγο έχει γίνει ανοιχτή πρόσκληση σε όσους το επιθυμούν να πάρουν μέρος στο casting.

Τη σειρά θα πλαισιώσουν διάφορα projects με σκοπό να ενισχύσουν την διάδραση με τους χρήστες. Κάποια απ’ αυτά είναι: Διαδικτυακή εκπομπή, διαγωνισμός βίντεο, συγγραφής αλλά και φωτογραφίας με θέμα τον αριθμό 7 και έκθεση με τις φωτογραφίες, με τα έσοδα να πηγαίνουν σε ένα ίδρυμα για παιδιά.

Επίσης ένα διαδικτυακό παιχνίδι -κρυμμένου θησαυρού- σε συνεργασία με bloggers έτσι ώστε πρώτοι οι fans να προσπαθούν να εντοπίσουν την λύση του μυστηρίου.

Οι χαρακτήρες της σειράς θα διατηρούν προφίλ στο facebook και έτσι οι χρήστες θα μπορούν να μάθουν στοιχεία για το μυστήριο, καθώς και να τους δώσουν συμβουλές, οι οποίες θα επηρεάζουν το σενάριο.