Τα απρόοπτα που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια μίας ζωντανής ανταπόκρισης είναι πολλά και κάποια από αυτά έχουν χαρίσει τόνους γέλιου στους θεατές ή τους ακροατές που έτυχε να τα παρακολουθήσουν ζωντανά. Περιστατικά που έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση δημοσιογράφους ή καλεσμένους εκπομπών. Όπως τη δημοσιογράφο του BBC, Emma Vardy.

Η δημοσιογράφος βρισκόταν έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, μεταδίδοντας τις πληροφορίες της και κάνοντας ένα πολιτικό σχόλιο για το Brexit, συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους ενημερωτικής εκπομπής που βρίσκονταν στο στούντιο. Ξαφνικά μία ομάδα Youtubers που κάνουν φάρσες έβαλε μία κασέτα να παίζει πάρα πολύ δυνατά, με τους ήχους από παθιασμένες στιγμές κάποιου ζευγαριού να περνούν πάνω από τη φωνή της δημοσιογράφου.

Μία σύγχυση και μία αναστάτωση προκλήθηκε για κάποια δευτερόλεπτα αλλά η φαινομενική ψυχραιμία της Vardy είναι μνημειώδης. Συνεχίζει κανονικά το ρεπορτάζ της μέχρι που οι δημοσιογράφοι από το στούντιο μαζεύουν άρον άρον τη μετάδοση. Μόλις το live πέφτει η δημοσιογράφος έκπληκτη και έξαλλη διακρίνεται να ρωτάει το συνεργείο «τι διάολο ήταν αυτό;».