Με το πέμπτο επεισόδιο που είναι αφιερωμένο στην ΑΕΚ της σεζόν 1993-1994 συνεχίζεται την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στις 22:00 στο NovasportsstoriesHD η μεγάλη συμπαραγωγή ΕΡΤ – Νova, «Η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου». Όλοι οι συνδρομητές της Nova θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το αφιέρωμα και σε επανάληψη την Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 22:00.

Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στο τρίτο διαδοχικό πρωτάθλημα της ΑΕΚ, κάτι που πέτυχε για μοναδική φορά στην ιστορία της. Στην κάμερα των καναλιών Novasports μιλούν οι πρωταγωνιστές που συνέβαλαν τα μέγιστα στην κατάκτηση του τίτλου και τελευταίου πρωταθλήματος για την «Ένωση», όπως ο τότε προπονητής της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς και οι Βασίλης Δημητριάδης, Ζόραν Σλίσκοβιτς, Ηλίας Ατματσίδης, Χάρης Κοπιτσής, Βασίλης Τσιάρτας και Μιχάλης Βλάχος. Παράλληλα, οι συνδρομητές της Nova θα έχουν την ευκαιρία να δουν όσα υποστήριζαν τότε οι Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιάννης Καρράς, το διοικητικό δίδυμο εκείνης της εποχής για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κατά της διάρκεια της εκπομπής, οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στιγμιότυπα απ’ όλη την πορεία της ΑΕΚ προς τον 11ο τίτλο της ιστορίας της με τους αγώνες – σταθμούς, τις νίκες στην επαρχία και τις ανατροπές που έφεραν τον τίτλο στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και τις πιο σημαντικές ατάκες εκείνης της σεζόν απ’ τους ποδοσφαιριστές – πρωταγωνιστές της ομάδας. Η συμπαραγωγή της ΕΡΤ με τη Nova,  «Η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου», είναι μια ποδοσφαιρική – αθλητική βιβλιοθήκη, κληρονομιά για τις επόμενες γενιές,  που θα συνδυάσει το πολύτιμο αθλητικό τηλεοπτικό αρχείο της ΕΡΤ με το αποκλειστικό υλικό που δημιούργησε και εξασφάλισε το δημοσιογραφικό δυναμικό των καναλιών Novasports. Οι Έλληνες φίλαθλοι, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ιστορία του  επαγγελματικού ελληνικού ποδοσφαίρου από τη γέννηση του, τη σεζόν 1979-80 έως τις μέρες μας. Η σειρά εκπομπών θα προβληθεί σε χρονικό ορίζοντα τριών ετών με τους ποδοσφαιρικούς μας ήρωες να μας συγκινούν ενώ διηγούνται  άγνωστες ιστορίες από τα «ρομαντικά» χρόνια που αγωνίζονταν.

  • Διαβάστε τις τελευταίες ειδήσεις αθλητικών στο www.novasports.gr
  • Δείτε στιγμιότυπα αγώνων και δηλώσεις πρωταγωνιστών στο www.novasports.gr/WebTV
  • Κάνετε Follow τα Social Media των καναλιών Novasports (www.novasports.gr/Facebook, www.novasports.gr/Twitter) για αποκλειστικό περιεχόμενο από διάφορες αθλητικές διοργανώσεις