Στις 17 Σεπτεμβρίου θα μεταδοθεί η 69η τελετή απονομής των βραβείων ΕΜΜΥ, με παρουσιαστή τον Στίβεν Κόλμπερτ, τον οικοδεσπότη της εκπομπής «Late show», ο οποίος έχει τιμηθεί με το βραβείο στο παρελθόν για τις σατιρικές εκπομπές «The Colbert Report» και «The Daily Show».

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και σύμφωνα με το CBS ανάμεσα στους αστέρες που θα απονείμουν βραβεία στη φαντασμαγορική τελετή είναι η Όπρα Γουίνφρεϊ, ο Άλεκ Μπάλντουιν, ο Τζιμ Πάρσονς, ο Άντονι Άντερσον, ο Τζέισον Μπέιτμαν, η Τζέσικα Μπίελ, η Άννα Φάρις, ηΡασίντα Τζόουνς, η Νικόλ Κίντμαν, η Ντέμπρα Μέσινγκ, η Ρις Γουίδερσπουν και η Λέα Μισέλ. Τις επόμενες μέρες αναμένεται η ανακοίνωση και άλλων ονομάτων.

Σχετικά με την απονομή ο Κόλμπερτ είχε σχολιάσει την άνοιξη με χιουμοριστική διάθεση ότι θα συγκεντρώσει «το μεγαλύτερο κοινό που έχει παρευρεθεί ποτέ σε τελετή των Emmy, τελεία και παύλα». Με αυτό τον τρόπο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σατίρισε τη δήλωση του πρώην εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ που ισχυρίστηκε ότι η τελετή ορκωμοσίας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συγκέντρωσε το μεγαλύτερο πλήθος στην ιστορία των τελετών ορκωμοσίας Αμερικανών προέδρων.