Ο Αντόνιο Μπαντέρας θα υποδυθεί τον Πάμπλο Πικάσο στο δεύτερο κύκλο της σειράς «Genius» του National Geographic με θέμα τη ζωή του θρυλικού Ισπανού ζωγράφου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety.

Ο καλλιτέχνης, ζωγράφος, χαράκτης, γλύπτης, ποιητής, σκηνογράφος και δραματουργός δημιούργησε περίπου 50.000 έργα, μεταξύ των οποίων είναι «Ο Γέρος Κιθαρίστας» από την Μπλε Περίοδο του, που τώρα εκτίθεται στο Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγου, επίσης το έργο «Γκουέρνικα» εμπνευσμένο από τον ναζιστικό βομβαρδισμό μιας μικρής ισπανικής πόλης με το ίδιο όνομα, που πρόσφατα παρουσιάστηκε στο Μουσείο Ρέινα Σοφία (Βασίλισσα Σοφία) της Μαδρίτης και «Οι Κυρίες της Αβινιόν», έργο που τώρα εκτίθεται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Ο Μπαντέρας είχε προσεγγιστεί για να ενσαρκώσει τον ρόλο του Πικάσο στην ταινία «33 Días» το 2012, αλλά το φιλμ δεν ολοκληρώθηκε.

«Η ιστορία της ζωής του Πάμπλο Πικάσο με έχει συνεπάρει εδώ και πολύ καιρό και έχω τόσο μεγάλο σεβασμό για αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος καταγόταν επίσης από τη γενέτειρά μου, τη Μάλαγα» δήλωσε ο Μπαντέρας. «Είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με το National Geographic, τον Μπράιαν, τον Ρον, τον Κεν και την υπόλοιπη ομάδα της σειράς “Genius” για να αφηγηθώ μία αυθεντική ιστορία ενός από τους πιο καινοτόμους ζωγράφους στον κόσμο».

Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν αργότερα αυτό το φθινόπωρο και η πρεμιέρα του κύκλου προγραμματίζεται το 2018 στο National Geographic Channel.