Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για το νέο ριάλιτι επιβίωσης του τηλεοπτικού σταθμού «Έψιλον». Το «Survival Secrets» θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις οθόνες μέσα στον Σεπτέμβριο με τις δυο ομάδες να δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα επιβίωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», οι Πράσινοι και οι Κόκκινοι θα κληθούν να διαχειριστούν ένα εικονικό budget το οποίο θα αγγίζει μόλις τα 150 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα θα πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες τους σε φαγητό όπως θα έκανε και μια τυπική ελληνική οικογένεια. Η διαφορά είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση οι τιμές των προϊόντων θα είναι πιο ακριβές. Έτσι ένα κιλό ρύζι ή φακές θα κοστίζουν πολύ περισσότερα χρήματα ενώ αν αποφασίσουν να τα ξοδέψουν σε κρέας θα μειώσουν κατά πολύ τα χρήματα στο ταμείο τους. Το θέμα που προκύπτει είναι πως θα καταφέρουν να συμφωνήσουν όλοι στις αγορές που πρέπει να κάνουν και να βγει μια ομόφωνη απόφαση για το πως θα διαχειριστούν τα χρήματα.

Με τον βαθμό δυσκολίας στα αγωνίσματα να χτυπάει κόκκινο, εκείνο για το οποίο θα αγωνίζονται οι παίκτες είναι για έπαθλα που θα τους βοηθήσουν στην καθημερινότητα τους. Ένα καλάμι ψαρέματος, ένα στρώμα ή ένα εργαλείο είναι μερικά από αυτά. Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν θα αγωνίζονται για την ασυλία.

Οι ομάδες δεν έχουν ακόμη κλείσει ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν θα χωρίζονται σε διάσημους ή μη. Οι Κόκκινοι και οι Πράσινοι θα είναι 24 άτομα στο σύνολο τους και θα συμβιώνουν στην ίδια παραλία με λίγα μόλις μέτρα απόσταση.

Ανάμεσα σε εκείνους που έχουν πάρει ήδη το εισιτήριο για το παιχνίδι είναι ο Γιάννης Αϊβάζης, η τραγουδίστρια Μαρία Ματσούκα, ο πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης, η ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ντανιέλ Μπατίστα, η τραγουδίστρια Ιρένε Τροστ και το μουσικό δίδυμο Droulias Brothers.

Συζητήσεις έχουν γίνει και με τον πρώην ποδοσφαιριστή Δημήτρη Σαλπιγγίδη, το μοντέλο Έλλη Παπαγγελή και τον αρχηγό του Ολυμπιακού Βόλου Κώστα Οικονόμου.

Όσον αφορά στη διαδικασία της αποχώρησης τις δυο πρώτες εβδομάδες δεν θα γίνει καμία αποχώρηση προκειμένου ο κόσμος να γνωρίσει τους παίκτες. Από εκεί και μετά θα ψηφίζει ο ένας τον άλλον σε μια μυστική διαδικασία. Στη συνέχεια οι υποψήφιοι για αποχώρηση θα παραδίδονται στην κρίση των τηλεθεατών.

Δεν φαίνεται να είναι ακόμη προκαθορισμένο το ποσό του επάθλου. Αυτό μάλλον θα εξαρτάται από την καλή ή κακή διαχείριση που θα κάνουν οι παίκτες. Έτσι τα χρήματα μπορεί να ξεπεράσουν τα 100.000 ευρώ αλλά μπορεί να είναι και λιγότερα. Έπαθλα θα δοθούν και στους παίκτες που θα φτάσουν στην τελική τετράδα. Ένα αυτοκίνητο, μια μηχανή και όπως φαίνεται ένα διαμέρισμα βρίσκονται ήδη στη λίστα.

Σχετικά με το κατά πόσο το παιχνίδι αναζητά έναν νέο Ντάνο άνθρωπος του καναλιού αναφέρει:

«Δεν θέλουμε να κάνουμε μια αντιγραφή του Survivor όπως έχουμε κατηγορηθεί. Πάμε να κάνουμε την ανατροπή με ένα ριάλιτι επιβίωσης με ελληνική υπογραφή. Στηρίζουμε την Ελλάδα. Γιατί κι εμείς θα μπορούσαμε να γυρίσουμε το Survival στο εξωτερικό. Τα ίδια χρήματα πάνω κάτω θα μας κόστιζε. Δεν μπορεί να θέλουμε να διαφημίσουμε τις ομορφιές της χώρας μας και να πηγαίνουμε στο εξωτερικό. Το Survival είναι ένα κατοχυρωμένο ελληνικό τηλεοπτικό προϊόν».