Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δηλώνει ικανοποιημένη από το γεγονός ότι το βρετανικό BBC δημοσιοποίησε τους μισθούς που λαμβάνουν οι πρωτοκλασάτοι παρουσιαστές του αλλά θεωρεί ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η δημόσια βρετανική ραδιοτηλεόραση, ο μισθός των ανδρών παρουσιαστών είναι σχεδόν πενταπλάσιος από των γυναικών.

Ο εκπρόσωπος της Μέι είπε στους δημοσιογράφους ότι η πρωθυπουργός θέλει να συνεχίσει το BBC να δημοσιοποιεί πληροφορίες για τους μισθούς των εργαζομένων του, αφού δέχτηκε πιέσεις για να αποκαλύψει πώς χρησιμοποιεί τους φόρους που καταβάλλουν κάθε χρόνο τα βρετανικά νοικοκυριά για τη δημόσια τηλεόραση.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που το BBC έδωσε στη δημοσιότητα αυτές τις πληροφορίες σήμερα. Όπως είπε και ο Τόνι Χολ (σ.σ. ο γενικός διευθυντής του BBC), παρουσιάστηκαν κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες όσον αφορά το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών που θέλει να αντιμετωπιστεί.

Συμφωνούμε, κι εμείς επίσης θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε και νομίζουμε ότι για να γίνει αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο (σ.σ. η δημοσιοποίηση των μισθών) για να το καταφέρουμε», είπε ο εκπρόσωπος.