«Serial killers» της Ελλάδας που σκότωναν από ικανοποίηση, βιαστές και δολοφόνοι με αμέτρητες θαυμάστριες, ληστές που βοηθούν ετοιμόγεννες κινηματογραφικές καταδιώξεις και σατανιστές που μετανοούν είναι μερικοί αστέρες από το εγκληματικό πάνθεον της Ελλάδας που «ζωντανεύουν» στο νέο βιβλίο του Πάνου Σόμπολου.

Δεκαοκτώ εγκληματίες που στιγμάτισαν την ελληνική κοινωνία, τις αστυνομικές αρχές και τη Δικαιοσύνη «ξεδιπλώνουν» τις παρανομίες τους, τον ψυχικό τους κόσμο και τις ιδιαιτερότητές τους μέσα από τη συγγραφική- δημοσιογραφική πένα του «πρύτανη» του αστυνομικού ρεπορτάζ, Πάνου Σόμπολου. «Σ’ όλη τη δημοσιογραφική μου πορεία προσέγγιζα τους δράστες, τα θύματα και γενικά τις υποθέσεις που χειριζόμουνα με ανθρωπιά. Πάντα ως δημοσιογράφος που αναζητούσα την αλήθεια για να τη μεταφέρω στο αναγνωστικό μου κοινό και στους τηλεθεατές που με παρακολουθούσαν. Αυτό πρέπει να κάνουμε εμείς που υπηρετούμε την ενημέρωση. Να προσπαθούμε να περνάμε θετικά μηνύματα στο κοινωνικό σύνολο. Δεν πρέπει να μπερδεύουμε το ρόλο μας. Εμείς παρουσιάζουμε πραγματικά γεγονότα, αυτά που συνέβησαν. Δεν καταδικάζουμε, ούτε αθωώνουμε», λέει στον Ελεύθερο Τύπο ο συγγραφέας Πάνος Σόμπολος.

 

«Δεν έχω καμιά διάθεση να τους ηρωποιήσω, ούτε και να τους κατακεραυνώσω και να τους καταδικάσω ή να αθωώσω. Είμαι δημοσιογράφος. Δεν είμαι δικαστής. Δεν μπερδεύω το ρόλο μου με το ρόλο των άλλων. Ούτε συγχωροχάρτι δίνω σε κανέναν. Αυτό είναι δουλειά άλλων. Εκείνο που με ικανοποιεί ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι πολλοί από τους παράνομους, όπως θα διαβάσετε και στο βιβλίο, έχουν μετανιώσει πικρά για τις πράξεις τους. Πλήρωσαν με βαριές ποινές και τώρα μετά την αποφυλάκισή τους ζουν μια κανονική ζωή. Βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν εξισώνω τον θύτη με το θύμα, πράγμα που είναι πολύ βασικό», λέει ο ίδιος.

Από τους πρωταγωνιστές που περιλαμβάνονται στο βιβλίο, με είχαν συγκλονίσει δύο Γερμανοί εγκληματίες, οι οποίοι σκότωναν για το τίποτα! Σε διάστημα μόλις 37 ημερών που βρίσκονταν στην Ελλάδα, είχαν δολοφονήσει εν ψυχρώ έξι αθώους συνανθρώπους μας κι έναν αποπειράθηκαν να τον σκοτώσουν, αλλά τελικά γλίτωσε βαρύτατα τραυματισμένος. Θυμάμαι τον τότε ιατροδικαστή Δημήτρη Καψάσκη που μας έλεγε: «Αυτοί οι δύο Γερμανοί ηδονίζονταν να σκοτώνουν»! Ηταν αυτό που λέμε σήμερα «σίριαλ κίλερ» ή όπως αναφέρει και η Αγγελική Καρδαρά στο βιβλίο της «Δολοφόνοι κατ’ εξακολούθηση». Ισως αυτοί οι δύο δολοφόνοι μου έχουν μείνει περισσότερο, επειδή ήταν οι πρώτοι που είχα γνωρίσει όταν άρχιζα τη δημοσιογραφία κι ήμουνα μαθητευόμενος δημοσιογράφος.