Οι απανωτές αλλαγές στις διαδικασίες μπέρδεψαν τους παίκτες του Survivor που φτάνουν προς το τέλος του παιχνιδιού.

Στο τελευταίο συμβούλιο του νησιού ο Σάκης Τανιμανίδης ανακοίνωσε στους παίκτες του Survivor πως στο εξής, θα γίνονται δύο ξεχωριστά αγωνίσματα, από τα οποία θα βγαίνουν οι δύο παίκτες που θα κερδίζουν την ασυλία. Ωστόσο κανένας δεν περίμενε πως το αγώνισμα επάθλου που θα ακολουθούσε θα ήταν ουσιαστικά ένα αγώνισμα ασυλίας.

«Πριν παίξουμε να σας πω και κάτι τελευταίο για το σημερινό αγώνισμα. Κάτι επιπλέον, εκτός από το ήδη καταπληκτικό έπαθλο. Το σημερινό ατομικό αγώνισμα θα αναδείξει εκτός από τον νικητή του επάθλου και τον πρώτο παίκτη που θα πάρει ασυλία για το επόμενο συμβούλιο. Είναι ουσιαστικά αγώνας ασυλίας» εξήγησε ο Σάκης Τανιμανίδης. Οι παίκτες ξαφνιάστηκαν καθώς δεν φάνηκε να είναι προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο.

Ο Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης σχολίασε: «Ξαφνιάστηκα αρκετά. Ερχόμασταν για ένα έπαθλο φαγητού, διασκέδασης και δεν ξέρω κι εγώ τι και ξαφνικά μας ανακοινώνεις μια ασυλία. Μια ασυλία που σημαίνει αυτή τη στιγμή πως αυτός που την κερδίζει παραμένει στο παιχνίδι. Έχουμε μείνει 6. Τέσσερις για τον τελικό. Είναι η πιο σημαντική στιγμή στην πιο άκυρη ώρα».

 

Ο Σάκης Τανιμανίδης είχε εξηγήσει στο τελευταίο συμβούλιο του νησιού τις αλλαγές που επρόκειτο να συμβούν στο θέμα της ασυλίας. Συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής είχε ανακοινώσει πως πλέον δύο παίκτες θα παίρνουν ασυλία από δύο ξεχωριστά αγωνίσματα.
«Από εδώ και πέρα οι ασυλίες θα παίζονται με έναν διαφορετικό τρόπο. Τα δεδομένα και πάλι αλλάζουν και σας έχω μια έκπληξη. Μία έκπληξη για τις επόμενες ασυλίες που θα παίξετε. Από εδώ και πέρα, λοιπόν, για τις επόμενες δύο αποχωρήσεις θα παίζουμε δύο ασυλίες. Δύο αγωνίσματα για ασυλία. Το κάθε ένα από τα δύο αγωνίσματα θα αναδεικνύει έναν νικητή, ο οποίος θα παίρνει και την αντίστοιχη ασυλία.

Στο δεύτερο αγώνισμα, που θα βγαίνει ο δεύτερος παίκτης με ασυλία, ο δεύτερος νικητής, δεν θα αγωνίζεται ο παίκτης που κέρδισε το πρώτο αγώνισμα ασυλίας. Πάλι την επόμενη φορά θα έχουμε δύο ασυλίες, οι οποίες θα βγουν από δύο διαφορετικά αγωνίσματα» είχε αναφέρει συγκεκριμένα ο Σάκης Τανιμανίδης στους παίκτες του Survivor.

Πραγματικά έτσι έγινε. Και μάλιστα αρκετά σύντομα ώστε να ξαφνιάσει τους παίκτες, που περίμεναν πρώτα να παίξουν για έπαθλο και έπειτα για ασυλία. Όμως έπαθλο και ασυλία έγιναν ένα στο αγώνισμα που είδαμε την Κυριακή.

Οι παίκτες ρίχτηκαν στον στίβο της μάχης με κλειστά τα μάτια και στον τελικό έφτασαν ο Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Κώστας Αναγνωστόπουλος.

Νικητής αναδείχθηκε ο Κώστας Αναγνωστόπουλος που κέρδισε την πρώτη ασυλία, αλλά και το έπαθλο, στο οποίο αποφάσισε να πάρει μαζί του τον Μάριο Ιωαννίδη και την Κωνσταντίνο Βασάλο.