Εδώ και κάποιες εβδομάδες το παιχνίδι του survivor έχει καθημερινές ανατροπές και οι παίκτες έρχονται αντιμέτωποι με νέα δεδομένα και ανακοινώσεις. Η πιο σημαντική από αυτές ήταν η συνολική κατάταξη των παικτών βάσει δημοφιλίας αλλά και η μετατροπή του παιχνιδιού από συλλογικό σε ατομικό.

Η πρώτη αποχώρηση λοιπόν με το ατομικό σύστημα από τον Άγιο Δομίνικο ήταν η Σάρα Εσκενάζυ την οποία είχε ψηφίσει τελευταίος ως κάτοχος της δεύτερης ασυλίας ο πρώην συμπαίκτης της Μάριος Ιωαννίδης.

Η ίδια από τις δηλώσεις τις πριν το συμβούλιο είχε αναφέρει πως ήξερε ότι το ταξίδι της κάπου εδώ θα τελειώσει και πως ήταν περήφανη που είχε φτάσει τόσο μακριά. Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος η ηθοποιός ήταν χαμογελαστή. «Χαμογελάω γιατί ήταν ένα παιχνίδι που το ευχαριστήθηκα. Γνώρισα σπουδαίους ανθρώπους και αν στεναχώρησα κάποιους ζητάω συγγνώμη. Σε κάθε παιχνίδι έμπαινα με χαμόγελο και προσπαθούσα να το κερδίσω. Καλή επιτυχία και περαστικά σε όλους μιας και όλοι έχετε τραυματισμούς», ήταν τα τελευταία λόγια της Σάρας πριν φύγει από το συμβούλιο.