Ο Σάκης Τανιμανίδης έκανε και μία ανακοίνωση πριν την αποχώρηση του Κώστα Κοκκινάκη που έμελλε να είναι ο τελευταίος από τους συμμετέχοντες του survivor που θα αποχωρούσε με τον τρόπο ψηφοφορίας που ξέραμε μέχρι και σήμερα.

Η ανακοίνωση αφορά τον τρόπο διαδικασίας της ψηφοφορίας του κοινού για την επόμενη αποχώρηση από τον Άγιο Δομίνικο. Συγκεκριμένα ο παρουσιαστής ανέφερε: «Την επόμενη φορά θα κάνουμε ειδικό συμβούλιο. Οι τηλεθεατές θα έχουν 24 ώρες για να ψηφίσουν τον αγαπημένο τους παίκτη ανάμεσα και στους 9 που θα έχετε απομείνει. Έτσι θα υπάρχει κατάταξη δημοτικότητας και βάσει αυτής της λίστας θα γίνουν οι αποχωρήσεις. Δεν αλλάζει κάτι στους αγώνες ή στις ασυλίες αλλά ο παίκτης που θα αποχωρίσει θα είναι ο υποψήφιος που θα έχει την χαμηλότερη δημοτικότητα».

Όποτε όπως εξήγησε λοιπόν ο Τανιμανίδης όλα στο παιχνίδι θα κυλήσουν όπως γίνονταν μέχρι σήμερα μόνο που οι δύο ή οι περισσότεροι υποψήφιοι που θα βγουν από την ομάδα που θα χάσει τον αγώνα ασυλίας, θα βγουν τελικά από το παιχνίδι μέσα από μία συνολική κατάταξη δημοτικότητας. Όποιος ή όποια από τους υποψήφιους προς αποχώρηση καταλάβει την χαμηλότερη θέση στον ειδικό πίνακα θα φύγει και από το παιχνίδι.