Ένα άγνωστο παρασκήνιο για τη συνέντευξη που έδωσε ο Στέλιος Χανταμπάκης στην Ελεονώρα Μελέτη έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όσα έγιναν αμέσως μετά την αποχώρηση του Χανταμπάκη από το Survivor, τότε που η Ελεονώρα Μελέτη βρισκόταν στον Άγιο Δομίνικο.

Μετά την αποχώρησή του από το «Survivor» ο Στέλιος Χανταμπάκης δέχτηκε την πρόταση της παραγωγής να παραχωρήσει μια συνέντευξη στο «Survivor Πανόραμα».

Όπως γράφει το Πρώτο Θέμα εκείνες τις ημέρες ο παίκτης νιώθει ήδη ότι το ριάλιτι του έχει δώσει εκτός από χρήματα και αρκετές μονάδες δημοσιότητας επιπλέον, με αποτέλεσμα να μπει με αέρα στο αυτοσχέδιο πλατό. Μέχρι που αρχίζουν οι ερωτήσεις. Εκεί κάτι δεν πάει καλά. Γιατί η παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη τον ρωτά συνεχώς για κλίκες, για τον Ντάνο, για πράγματα που του φαίνονται παράξενα.

Η συνέντευξη διακόπτεται και ο Χανταμπάκης συνειδητοποιεί ότι η εικόνα που έχει βγει προς τα έξω μάλλον παραπέμπει σε έναν νταή κλίκας, ο οποίος έχει στοχοποιηθεί από το τηλεοπτικό κοινό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η παρέμβαση του ψυχολόγου είναι αυτόματη και η συνέντευξη επαναλαμβάνεται, αυτήν τη φορά με άλλες ερωτήσεις, πιο ήπιες κατόπιν συστάσεως των ψυχολόγων προς τις δύο πλευρές.

«Ποτέ δεν άφησα τον εαυτό μου να πιστέψει πως επειδή κέρδιζα στα αθλήματα θα ήμουν και νικητής στο πιο δύσκολο παιχνίδι της τηλεόρασης που είναι το “Survivor”», αποκαλύπτει.

«Δεν ήμουν ο άνθρωπος που θα έκανε τα πάντα για το έπαθλο, αλλά ήθελα να κερδίζω τη συμπάθεια όλων των ανθρώπων», θα πει στη συνέχεια. Ακόμη και το περιστατικό που θορύβησε το τηλεοπτικό κοινό με το μαγιό της Ειρήνης, σε ένα σκηνικό που παρέπεμπε σε άγριο bullying προς την παίκτρια, προσπάθησε να το υποβαθμίσει: «Ήταν άλλο ένα μαγιό, όπως είχα και ένα πράσινο για τον Σπαλιάρα. Τα κρεμούσαμε πάνω από την καλύβα. Το είχα ξανακάνει και δεν ήταν bullying. Μάλιστα στο πρώτο ήταν και η Ειρήνη μέσα. Δεύτερον, το ροζ μαγιό ήταν της Λάουρας. Δεν θα άνοιγα κανενός την τσάντα και προφανώς δεν θα έκανα bullying σε έναν άνθρωπο που σέβομαι. Με στεναχωρεί αυτή η λέξη».

Η Μελέτη αμέσως μετά την προβολή του επεισοδίου δέχεται επίθεση από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων για χάδι προς τον «αρχηγό της κλίκας». Η ίδια γνωρίζοντας και έχοντας δει από κοντά το πόσο επικίνδυνη είναι πλέον η ισορροπία απαντά μέσω του προσωπικού λογαριασμού της: «Ο Χανταμπάκης είχε μόλις βγει από το παιχνίδι και δεν είχε καν προλάβει να μιλήσει με την οικογένειά του. Παρότι τον άρχισα στις ερωτήσεις, δεν καταλάβαινε τι του έλεγα, καθώς δεν είχε ενημερωθεί για όσα είχαν συμβεί. Εγώ ζήτησα να κοπεί το συγκεκριμένο απόσπασμα και να ξανακάνουμε τη συνέντευξη, όπου επέλεξα να μην είμαι “ανθρωποφάγα” γιατί πρόκειται για τον παίκτη ενός παιχνιδιού».

Η συνέντευξη ολοκληρώνεται και ο Στέλιος Χανταμπάκης, υποψιασμένος πλέον, προσπαθεί να ανακαλύψει τι ακριβώς συμβαίνει και πώς έχει προβληθεί από την παραγωγή η συμμετοχή και η δράση του στο ριάλιτι επιβίωσης. Η επικοινωνία του με το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του είναι αποκαλυπτική.