Η αποκάλυψη για το «λαθραίο» φαγητό που έφαγαν και οι δύο ομάδες στο Survivor φέρνει νέα τροπή στο δημοφιλές reality και ταυτόχρονα αποκαλύπτει ότι εκτός από όσα φαίνονται στις κάμερες και στα μονταρισμένα πλάνα, όταν σβήνουν τα φώτα συμβαίνουν πολλά που οι τηλεθεατές δεν βλέπουν και δεν μαθαίνουν ποτέ.

Καταρχήν στο χθεσινό επεισόδιο, το τελευταίο πριν την ένωση των δύο ομάδων, ο Σάκης Τανιμανίδης έκανε την αποκάλυψη. Οι παίκτες έφαγαν ή και συνεχίζουν να τρώνε (;) φαγητό που βρίσκουν από τους ντόπιους.

Από αυτή την αποκάλυψη προκύπτουν σαφώς δύο ερωτήματα. Πόσο συχνή είναι η επαφή που έχουν με τους ντόπιους οι απομονωμένοι παίκτες του Survivor, αλλά και πόσες ώρες μένουν μόνοι, χωρίς ανθρώπους της παραγωγής και έτσι βρίσκουν φαγητό.

Παραμένει επίσης ερωτηματικό αν το «λαθραίο» φαγητό μπήκε στο Survivor μόνο τις τρεις φορές που αποκάλυψε ο Σάκης Τανιμανίδης ή αν είναι εκτεταμένο. Άλλωστε ορισμένοι παίκτες δεν έχουν αδυνατίσει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού…

Επίσης είναι ακόμη άγνωστο γιατί πήραν το λόγο μόνο ο Ντάνος και ο Σπαλιάρας. Υπήρχαν και άλλοι παίκτες που μίλησαν και αυτό κόπηκε από την παραγωγή στην προβολή του επεισοδίου;

Πάντως από όσα έδειξε ο ΣΚΑΪ φαίνεται ότι ο Γιώργος Αγγελόπουλος είχε εμπλοκή στην υπόθεση, αλλά δεν μπορεί να είναι ο μόνος.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί ο τίτλος που επέλεξε η επίσημη ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ στο youtube για το Survivor. Συγκεκριμένα στο βίντεο για την αποκάλυψη του φαγητού έχει τίτλο «το ένοχο μυστικό του Ντάνου».

fgbd

 

Την κατάσταση περιπλέκει ο Στέλιος Χανταμπάκης ο οποίος έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, αποκαλύπτοντας ότι η παραγωγή του Survivor το γνώριζε από την πρώτη μέρα. Παραδέχεται ότι έφαγε και ο ίδιος από το ψωμί, ενώ λέει επιπλέον ότι δεν το πήρε ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Στο απόσπασμα που προβλήθηκε από το κανάλι, μιλούν μόνο ο Τανιμανίδης, ο Σπαλιάρας από τους Μαχητές και ο Αγγελόπουλος από τους Διάσημους. Ο Τανιμανίδης αναφέρθηκε σε τρεις περιπτώσεις, κατά τις οποίες παίκτες από τις δύο ομάδες (μία από τους Μαχητές και δύο από τους Διάσημους) έκαναν ανταλλαγή με ντόπιους και εξασφάλισαν σάντουιτς και ψωμί, παραβιάζοντας σαφώς τους όρους του παιχνιδιού. Ο Σπαλιάρας επιβεβαίωσε ότι υπήρξε μία περίπτωση, δείχνοντας όμως ότι ο ίδιος δεν είχε εμπλοκή, ενώ ο Αγγελόπουλος φάνηκε να έχει εμπλοκή, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι δεν θα επαναληφθεί.

Στο προσκήνιο έρχονται και οι καταγγελίες και τα υπονοούμενα της Σόφης Πασχάλη. Αρκετοί συνδέουν την υπόθεση αυτή με τα υπονοούμενα της Σόφης Πασχάλη, τουλάχιστον κατά του Γιώργου Αγγελόπουλου, κατά την τελευταία εβδομάδα πριν αποχωρήσει από το παιχνίδι, αλλά και μετά. Η Σόφη Πασχάλη δεν θέλησε τότε να αποκαλύψει περισσότερα, όταν είδε και το ρεύμα που έχει ο Ντάνος. Η ίδια πάντως είχε κατηγορήσει τον Ντάνο για ένα ψάρι που έφαγε μόνος στην παραλία και για άλλα θέματα στα οποία δεν ήθελε να αναφερθεί λέγοντας ότι οι τηλεθεατές δεν τα βλέπουν όλα..

Η αποκάλυψη από τον Τανιμανίδη

«Η ένωση θα σημάνει μια καινούρια αρχή, ένα καινούριο ξεκίνημα και αυτό σημαίνει τόσο τα νέα πράγματα που φέρνει αυτό, αλλά ταυτόχρονα σημαίνει ότι αφήνουμε πίσω και κάποια λάθη του παρελθόντος. Σε ένα τέτοιο θέλω να αναφερθώ σήμερα, γιατί είπαμε ότι είναι το τελευταίο συμβούλιο πριν από την ένωση. Θέλω να το πω τώρα για να το λύσουμε και να το αφήσουμε πίσω μας. Θέλω να πω και στις δύο ομάδες ότι πληροφορηθήκαμε από κάποιους ντόπιους, ότι έχετε πάρει από αυτούς κάποια πράγματα. κι όταν λέω πράγματα αναφέρομαι σε φαγητό. Κι αναφέρομαι και στις δύο ομάδες. Τόσο η μία ομάδα, όσο και η άλλη. Μάλιστα μας το έχουν πει ότι το έχετε κάνει μια φορά εσείς οι Μαχητές και δυο φορές οι Διάσημοι.

Σαφέστατα και το γνωρίζετε ήδη ότι αυτό είναι έξω από τους κανόνες του παιχνιδιού. Γνωρίζω ότι έχετε έρθει εδώ με τη δική σας θέληση. Είναι επιλογή σας. Γνωρίζετε ότι συμμετέχετε σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, το Survivor. Έχει σίγουρα δυσκολίες και πείνα, αλλά έχει και κάποιους κανόνες. Και για να έχει την αξία του ως παιχνίδι, πρέπει αυτούς τους κανόνες να τους τηρούμε. Δεν σημαίνει ότι η ομάδα που το έκανε ή και οι δύο ομάδες ή αυτοί που το έκαναν είναι κακοί άνθρωποι. Είναι λογικό σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες, η παρόρμηση να σε οδηγήσει στην πιο εύκολη λύση για να επιβιώσεις και αν πεινάς επί μία εβδομάδα, τότε αν κάποιος σου δώσει φαγητό θα το πάρεις.

Μάθαμε μάλιστα ότι έχετε ανταλλάξει κάποια πράγματα που έχετε στην παραλία. Είτε είναι παπούτσια, είτε είναι οτιδήποτε άλλο, για να προμηθευτείτε αυτό το φαγητό. Αυτό επαναλαμβάνω ότι δεν επιτρέπεται. Το έχουμε μάθει πλέον. Αν πέσει ξανά στην αντίληψη μας τότε θα πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό. Θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες συνέπειες. Δε θέλω να μιλήσω συγκεκριμένα. Θέλω απλά όπως το ανοίξαμε εδώ, να το κλείσουμε και εδώ, γιατί το θεωρώ μια μικρή λάθος παρένθεση σε αυτό το καταπληκτικό και πολύ αληθινό παιχνίδι, το Survivor».

Γιάννης Σπαλιάρας: Ξέρω ότι έχει συμβεί το να πάρουν φαγητό απ’ έξω

«Αν και είμαι μόλις 10 μέρες στην ομάδα των Μαχητών, ξέρω ότι έχει συμβεί το να πάρουν φαγητό απ’ έξω. Το να μοιραστούν 10 – 12 άνθρωποι ένα καρβέλι ψωμί, τρώγοντας από μία μπουκιά, δεν αλλάζει και πολλά πράγματα στο στομάχι σου, αλλάζει όμως πολλά πράγματα στην ψυχολογία. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, δεν πρέπει να ξανασυμβεί».

Γιώργος Αγγελόπουλος: Μιλάμε για ένα σάντουιτς και ένα ψωμί

«Ήταν μια στιγμή αδυναμίας ή να το πούμε υπερβολικής πείνας. Κάποιος από εμάς πήρε μια πρωτοβουλία και σαφέστατα είναι εκτός κανονισμών και από τότε το αφήσαμε ως είχε και δεν ξαναέγινε. Είναι και επικίνδυνο παράλληλα. Και σε καμία περίπτωση αυτά δεν μπορούν να ταΐσουν μια ομάδα. Μιλάμε για ένα σάντουιτς και ένα ψωμί. Ούτε λύση έφερε, περισσότερο ψυχολογική υποστήριξη, αλλά σταμάτησε εκεί».