Θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ κάθε φορά που θα προγραμματίζεται προβολή της Χρυσής Αυγής σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ.

«Οι απειλές αυτής της φασιστικής οργάνωσης, μέσω του κομματικού της τύπου, δεν μας φοβίζουν και δεν μας τρομάζουν» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε αναλυτικά τι γράφει η ΠΟΣΠΕΡΤ:

«Την Κυριακή 26/03/2017 προβήκαμε σε στάση εργασίας στην ΕΡΤ2 για να μη μεταδοθεί η προγραμματισμένη προβολή της Χρυσής Αυγής. Η στάση έγινε σε συνέχεια της απόφασης της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ανοιχτής επιστολής μας προς τη Διοίκηση της ΕΡΤ στις 24/02/2017, στην οποία δηλώναμε ρητά και κατηγορηματικά ότι κάθε φορά που θα προγραμματίζεται από την ΕΡΤ προβολή της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, θα πραγματοποιούσαμε στάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια αυτής της προβολής, ούτως ώστε όποια ώρα και αν ήθελε προγραμματιστεί μετάδοση, αυτή να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Κάναμε πράξη, ως οφείλαμε να κάνουμε, τις αποφάσεις των συλλογικών θεσμικών οργάνων των εργαζομένων για μη προβολή της Χ.Α. και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτή την επιλογή.

Οι απειλές αυτής της φασιστικής οργάνωσης, μέσω του κομματικού της τύπου, δεν μας φοβίζουν και δεν μας τρομάζουν.

Δεν θα μένουμε απαθείς και θα αποτρέπουμε να δίνεται βήμα προβολής και ξεπλύματος εγκληματικών συμμοριών με τάγματα εφόδου και δολοφόνων, που θέλουν να χρησιμοποιούν την ΕΡΤ σαν άλλοθι την ίδια ώρα που την κατηγορούν σαν ανύπαρκτη.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν τον αγώνα για μια ΕΡΤ της κοινωνίας και του λαϊκού κινήματος και θα δίνουν πάντα αυτόν τον αγώνα για το ρόλο και το χρέος της ενάντια στο φασισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία. Αποφασιστικά συνεχίζουμε».