Μια σειρά που αναφέρεται στον μεξικανό βαρόνο των ναρκωτικών Χοακίν Γκουζμάν ή «Ελ Τσάπο» ετοιμάζει ο αμερικανικός ισπανόφωνος τηλεοπτικός όμιλος Univision για τα τέλη Απριλίου, η οποία θα μεταδοθεί, σε δεύτερο χρόνο, στην πλατφόρμα Netflix.

O 59χρονος Ελ Τσάπο εκδόθηκε από το Μεξικό στις ΗΠΑ τον περασμένο Ιανουάριο και τώρα κρατείται στη συνοικία του Μπρούκλιν εν αναμονή της δίκης του.

Κατηγορείται ότι ηγείτο του καρτέλ Σιναλόα, του ισχυρότερου του Μεξικού, το οποίο διοχέτευε στις ΗΠΑ χιλιάδες τόνους κολομβιανών ναρκωτικών επί σχεδόν 25 χρόνια. Οι αμερικανοί ερευνητές υπολογίζουν σε 14 δισεκατομμύρια δολάρια τα έσοδα από τις παράνομες αυτές δραστηριότητες.

Η σειρά «El Chapo» ακολουθεί την πορεία του εμπόρου, από το ξεκίνημά του στους κόλπους του καρτέλ της Γκουαδαλαχάρα, το 1985, έως την πτώση του.

Η πρώτη σεζόν θα περιλαμβάνει εννέα επεισόδια, των οποίων τα δύο πρώτα θα μεταδοθούν στις 23 Απριλίου, και η παραγωγή προγραμματίζει ήδη τρεις σεζόν, δήλωσε η εκπρόσωπος της Univision.

Για τον ρόλο του Ελ Τσάπο η παραγωγή διάλεξε τον μεξικανό ηθοποιό Μάρκο ντε λα Ο.

Η σειρά είναι μια συμπαραγωγή του Story House Entertainment, του νέου στούντιο παραγωγής της Univision και, του Netflix, το οποίο θα προβάλει τη σειρά μετά τη μετάδοσή της από την Univision, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.