Στη μικρή οθόνη μεταφέρεται μία από τις διασημότερες κόντρες στο Χόλιγουντ ανάμεσα στις θρυλικές ηθοποιούς Τζόαν Κρόφορντ και Μπέτι Ντέιβις, με την προβολή μιας νέας τηλεοπτικής σειράς με τίτλο «Feud».

Στη σειρά, την οποία θα προβάλλει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FX από την Κυριακή, θα πρωταγωνιστούν η Σούζαν Σαράντον ως Μπέτι Ντέιβις και η Τζέσικα Λανγκ ως Τζόαν Κρόφορντ, ενώ θα επικεντρώνεται στους μνημειώδεις καυγάδες τους το 1962, την εποχή του γύριζαν την προταθείσα για Όσκαρ ταινία θρίλερ «Τι Απέγινε η Μπέιμπι Τζέιν».

Η κόντρα των δύο ηθοποιών κλιμακώθηκε στη διάρκεια της καριέρας τους. Η Κρόφορντ πέθανε το 1977 και η Ντέιβις το 1989.

Στην πρεμιέρα της σειράς που δόθηκε την Τετάρτη η 70χρονη Σαράντον δήλωσε στο Reuters ότι ο ρόλος της Ντέιβις «με κατεδίωκε επί χρόνια» αλλά μέχρι σήμερα το να υποδυθεί την θρυλική ηθοποιό ήταν κάτι που της προκαλούσε δέος. «Πραγματικά φοβόμουν. Δεν ήμουν σίγουρη ότι ήθελα να το κάνω», είπε η Σαράντον.

Παρότι η σειρά τοποθετείται με φόντο την Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ -την άνοδο των κινηματογραφικών στούντιο από τη δεκαετία του 1920 ως τη δεκαετία του 1960- η 67χρονη Λανγκ λέει ότι το Χόλιγουντ εξακολουθεί να είναι ένα δύσκολο περιβάλλον για μια γυναίκα.

«Η πίεση εξακολουθεί να υφίσταται γιατί πέντε ηθοποιοί διεκδικούν έναν ρόλο αλλά προφανώς μόνο μια θα τον πάρει. Επομένως πάντα υπάρχει ένα κλίμα ανταγωνισμού στο Χόλιγουντ», σημειώνει η Λανγκ.

Η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, η οποία συμπρωταγωνιστεί στη σειρά υποδυόμενη την Ολίβια ντε Χάβιλαντ, δήλωσε έκπληκτη με το πόσο ανταγωνιστική ήταν η Χρυσή Εποχή για τις γυναίκες. Η ίδια πρόσθεσε ότι ο πεθερός της Κερκ Ντάγκλας, ο οποίος είναι 100 ετών και υπήρξε ένας από τους αστέρες της εποχής εκείνης, την βοήθησε να προετοιμαστεί για τον ρόλο. «Θεωρώ ότι η δύναμη των γυναικών που έπρεπε να περάσουν από αυτό, από τα χτυπήματα, από τη διαδικασία γήρανσης, από το να έχεις το πρόσωπό σου να προβάλλεται σε μια οθόνη 20Χ20 και τον κόσμο να σε σχολιάζει, είναι ίδια με σήμερα».

Ο δημιουργός της σειράς Ράιαν Μέρφι, γνωστός από τις σειρές του ίδιου δικτύου «American Horror Story» και «American Crime Story», δήλωσε ότι το θέμα της εξακολουθεί να αφορά και το σημερινό Χόλιγουντ.

«Πραγματεύεται τον σεξισμό και τον μισογυνισμό και την ιδέα ότι οι γυναίκες πρέπει να μάχονται για τις πολύ λίγες ευκαιρίες στο Χόλιγουντ και θεωρώ ότι δεν έχουν αλλάξει πολλά. Είναι ένας τρόπος να ριχτεί φως σε ένα πολύ συγκεκριμένο είδος αδικίας και να τεθεί το ερώτημα “γιατί αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει;” και “γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό;”».