Στάσεις εργασίας ξεκινούν αυτή την εβδομάδα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ για τα χρονίζοντα προβλήματα που εντείνουν τις αδικίες, με αντίκτυπο στο ομαλό εργασιακό κλίμα, αλλά κυρίως στο παραγόμενο έργο της ΕΡΤ, όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους.

Επίσης, ζητούν άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά, καθώς και με τη διοίκηση της ΕΡΤ.

Οι προγραμματισμένες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν, αύριο Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017, από τις 12:00 έως τις 15:00 και την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 από τις 15:00 έως τις 18:00 ενώ διαμηνύουν ότι θα υπάρξει και συνέχεια.

Οι εργαζόμενοι ζητούν: Πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού σε ειδικότητες σε όλη την επικράτεια, να σταματήσουν οι εργολαβίες, να απεξάρτηση από την DIGEA, ΚΥΑ, αποπληρωμή εξαιρέσιμων της περιόδου Νοέμβριος 2012 – Ιούνιος 2013, νέο ενιαίο μισθολόγιο και ίση και ίδια μεταχείριση για όλο το προσωπικό της ΕΡΤ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι νόμοι που διέπουν τη λειτουργία της ραδιοτηλεόρασης, το καθεστώς ΔΕΚΟ, το εργασιακό δίκαιο, η κινητικότητα κλπ φέρνουν σε δύσκολη θέση την εταιρία, λόγω της φύσεως του παραγόμενου έργου της και του πλήρους και ανελέητου ανταγωνισμού που – εκτός των άλλων – χρησιμοποιεί αυτό το παραγόμενο έργο.

Επίσης, οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση απεμπλοκή από την κοστοβόρα σύμβαση με την DIGEA για την αυτονομία της ΕΡΤ, αλλά και γιατί με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα υπάρξει εξοπλισμός της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και θα καλυφθούν οι ανάγκες.